Kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt

Taulukkoon on koottu asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehtäviä tavanomaisia töitä. Kaikki työt eivät oikeuta kotitalousvähennykseen , vaikka työ tapahtuisikin verovelvollisen asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Tavanomainen kotitaloustyö oikeuttaa vähennykseen. Katso koko luettelo töistä , joiden kotitalousvähennyksistä yleisimmin kysytään. Mistä työstä kotitalousvähennyksen voi saada?


Vähennystä voi saada kotitalous- tai hoitotyöstä, asunnon kunnossapitotöistä tai tietotekniikkalaitteiden asennuksesta. Kun kerrostaloasuntoon tehdään remonttia, kotitalousvähennyksen saamisen kannalta on olennaista, että työ kuuluu osakkaan eikä taloyhtiön vastuulle. Kotitalousvähennystä saa kotitaloustöistä, hoitotyöstä, kodin remonteista ja tietotekniikkatöistä. Asiantuntija Hannu Tapio.


Kaappien asennus oikeuttaa vähennykseen, olipa asennuspaikka sitten keittiö, makuuhuone tai kylpyhuone. Tässä artikkelissa esitellään kotitalousvähennykseen oikeuttavat hankinnat, siihen liittyvät säädökset, sen eväämiseen toisinaan johtavat tekijät, sekä kerrotaan, miten kotitalousvähennystä voi hakea. Katso myös artikkelin puolivälistä taulukko kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä. VÄHENNYKSEEN OIKEUTTAVA TYÖ 3. Asuminen yhtymän tai kuolinpesän asunnossa 3. Kyllä tyttäresi voi saada kotitalousvähennyksen sinun vapaa-ajan asuntosi pihapiirissä teettämästään puun kaadosta.


Työt on pakko tehdä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin sekä appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa. Muuton yhteydessä tilattavat tavanomaiset kotitaloustyöt , kuten vanhan ja uuden asunnon siivoamistyö sekä uusien huonekalujen kokoamistyö oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Vähennysoikeuden edellytyksenä on, että työt on erillisesti hinnoiteltu. Vastaavasti muuttopalvelun yhteydessä tieto- ja . Vähennettävän määrän omavastuu on 1euroa kalenterivuodessa.


Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä , ja omavastuu vähennetään vain kerran. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista. Omassa käytössä olevassa kakkosasunnossa tehdystä työstä vähennys voidaan myöntää, mutta sijoitusasunnossa tehty työ ei oikeuta kotitalousvähennykseen.


Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Voit maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä , mutta omavastuu vähennetään vain kerran. Avopuoliso, jolla ei ole omistusoikeutta asuntoon voi saada vähennyksen, mikäli hän on maksanut vähennykseen oikeuttavat kustannukset ja hän asuu asunnossa.


Vähennykseen liittyy vuotuinen 1euron omavastuuosuus. Teetetty työ ja maksetut työkorvaukset , palkka ja palkan sivukulut tulee ilmoittaa veroilmoituksessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje