Euroopan meret

EU harjoittaa monenlaista merellä tapahtuvaa toimintaa myös arktisella alueella. Ihmisen toiminta keskittyy usein rannikkoalueille, joilla mukautuminen ihmisen toimintaan on heikointa ja joilla haitalliset vaikutukset ovat ilmeisimpiä. Euroopan rannikkoalueiden merkittävimmät uhat ovat veden saastuminen . Maanosia ympäröi kolme valtamerta: Atlantti, Tyynimeri ja Intian valtameri. Merissä on suolaista vettä.


Eurooppaa ympäröi monet pienemmät meret : Jäämeri, Pohjanmeri, Itämeri, Välimeri ja Mustameri. Euroopasta voidaan esittää tietoja erilaisilla kartoilla. Valtiokartassa esitetään itsenäisen valtiot tärkeimpiä . Pohjanmeri on Atlantin reunameri, joka sijaitsee Brittein saarten ja Euroopan mantereen luoteisosan välissä.


Se on matala meri, jonka keskisyvyys on alle 1metriä. Mereen virtaa lämmintä vettä lännestä Golfvirran mukana. Toisaalta viileää, vähäsuolaista vettä tulee Pohjanmereen Tanskan salmien kautta.


Harjoita aivojasi Eurooppa-aiheisilla viihdyttävillä visailuilla: Euroopan meret. Eurooppa -aiheisia opettavaisia pelejä: valtiot, pääkaupungit, liput, alueet, EU ja euroalue, metropolialueet, monarkiat, taistelut, vuoret, järvet, meret , joet, saaret ja muuta. Meret vaikuttavat suunnattomasti alueen luontoon ja ihmisiin.


Välimeren kasvillisuus lienee maapallon yksi monimuotoisimmista kasvillisuustyypeistä. Merivirrat vaikuttavat ilmastoon vielä kaukana merestäkin. Tunnetuin merivirta lienee Golfvirta. El Niño on ilmiö, joka vaikuttaa laajalti eteläisen pallonpuoliskon sääoloihin.


Seterra on haastava, maantietoon pohjautuva peli. Opi Afrikan, Euroopan , Etelä- Amerikan, Pohjois-Amerikan, Aasian ja Australian maista, pääkaupungeista, meristä , lipuista ja kaupungeista ääriviivapiirrettyjen karttaharjoitusten avulla! Tällaiset epävakaat olot vallitsivat koko maailmassa. Gibraltarinsalmi sulkeutui, ja Espanja oli yhteydessä Afrikkaan vanhan maakannaksen kautta, mutta Välimeri virtasi Atlanttiin Ranskan poikki kulkevaa kapeaa kanaalia.


Vuorenhuiput ja ylängöt kohosivat saarina tämän muinaisen meren ylle. Myöhemmin nämä Euroopan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje