Cafe latte valmistus kotona

Kahvi kuuluu suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Perinteisten kahvien rinnalla nautitaan myös erikoiskahveja, kuten italialaista caffè lattea, jonka pohjaksi valmistetaan espresso. Maitoon ei puhalleta liikaa ilmaa, jolloin se säilyy juoksevana toisin kuin cappuccinossa. Esimerkiksi Cafe Latte maksaa keskimäärin 3-euroa kahvilassa, vaikka itse tehtynä yksi kupillinen maksaisi reilusti alle euron. Erikoiskahvien teossa harjoittelu tekee.


Vaahdota kuuma maito esimerkiksi pienellä sähkökäyttöisellä vatkaimella.

Rasvattomasta maidosta saat parhaan vaahdon. Kaada päälle vaahdotettu maito. Mausta sokerilla ja koristele ripauksella kanelia. Höyrytä maito kuumaksi ja kaada korkeisiin laseihin.


Kumoa espressot laseihin maidon sekaan ja nauti. Jos haluat voimakkaamman makuista juomaa, voit kaataa yhteen lasiin kaksi espressoannosta. Caffè latte tarjoillaan korkeasta lasista.


Lämmittävä kanelilatte saa makunsa maustesiirapista.

Cafe au laitin ja maustekahvien valmistaminen onnistuu ilman espressokonetta. Kylmä kahvijuoma saa pirteän . Yksinkertainen piristävän rauhoittava nautinto. Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka, vähähiilihydraattinen, vähärasvainen. Reseptin tekijä: FutoMaki.


Keität kahvia, lämmität maitoa, vaahdotat maidon (rasvaton maito vaahdottuu ihan vaikka vispilällä kun tarpeeksi vispaa). Laitat kahvia vaahdotetun maidon joukkoon. Maitokahvia tällä kertaa italialaisittain.


Italiassa caffè latte valmistetaan tietenkin vastakeitetystä espressosta ja tarjotaan lasista. Lisätäänkö kahviin sokeria vai ei - sen päätät sinä! Latte valmistetaan espresso kahvista, jos kotona ei ole tällaista erikoiskahvikonetta, niin toki tavallinenkin kahvi käy, sen täytyy olla vain väkevää.


Kuumenna maito ja kaada se kahvin kanssa kuppiin. Oikeat määrät: cl kahvia ja kuppi täyteen kuumaa maitoa. Sama juttu on au laitissakin, mutta se . Puhutko sinä kahvia sujuvasti? Mental Floss selvitti mitä meille tarkalleen ottaen juotetaan, kun tilaamme hienolta kuulostavia juomia kahviloissa.


Tämä lista on hyvä opetella, jotta sormi ei mene suuhun kahvilassa ulkomaanmatkallakaan.

Lista on tehty lähinnä Amerikan kahviloiden tarjonnan mukaisesti, . Speciality Coffee Association of Europe määrittelee erikoiskahvin näin:. Jos haluaa kaikista maitoisinta kahvia, kannattaa valita noin kolmen desilitran kokoinen latte macchiato. Nimi macchiato juontaa juurensa sanasta tahria, jolloin maito tahrataan yhdellä espressoannoksella. Caffé Latte - italialaisten aamupuuro. Espresso macchiato taas valmistetaan päinvastaisella tavalla, tahraamalla espressoannos . Cafe latte eli maitokahvi onnistuu myös teestä.


Mausteinen Chai- latte lämmittää ihanasti kylmänä talvipäivänä. Kiehauta maito teräskattilassa koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila sivuun, lisää teepussit ja hauduta noin minuuttia. Makeuta hunajalla halutessasi. Punaista lattea voi maistaa myös kahviloissa.


Sitä tarjoavat ainakin Fazerin kahvilat, ja macha lattea Turussa kahvila Latte ja Helsingissä kahvila Andante. Tee espressokeittimellä rooibos-irtoteestä espresso. Valmistusaika minuuttia. Caffe Latte on ihanan pehmeä kahvijuoma. Ensin espressoa tai vahvaa kahvia, sitten maitoa ja lopuksi kermaista vaahtoa päälle.


Puuttuu: kotona Cappuccino, macchiato, ristretto. Tunnetko jo nämä erikoiskahvit. Lifestyle › Ruokala › Ajankohtaista Välimuistissa Samankaltaisia 17. Latte Macchiato on puolestaan lasillinen höyrytettyä maitoa, johon on lisätty yksi annos espressoa.


Mikälainen on lempikahvisi? Miten mieluiten valmistat kahvia? Lempikahvisi: cafe latte 2. Sekoitus Espressoa ja maitoa, päällä kermaisaa maitovaahtoa.


Hyvällä mikrovaahdolla taitava barista voi luoda latte -artia. Ylöspäin levenevä reuna helpottaa myös cappuccinon pintaan maitovaahdolla tehtävää kuviointia, latte - arttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje