Punajuuren pakastaminen

Lähinnä runsaan vesipitoisuuden ja rapeuden takia kurkkua, salaattia eikä retiisiä voi pakastaa. Haperot, tatit, vahverot, vahakkaat ja muut miedot sienet kuumennetaan omassa liemessään, jäähdytetään ja pakastetaan rasioissa. Siinähän se kysymys jo tulikin, eli voiko punajuurta pakastaa ? En oikein välittäisi etikkapunajuurista, mutta punaiset laatikkoruuat maistuisivat kyllä. RAAKANA PAKASTEESEEN: Chilit. Porkkana, lanttu, nauris ja palsternakka.


Viipaleina, kuutioina, soseena. Jos et halua tehdä perinteistä säilöntälientä etikkapunajuuria varten sokerin kanssa, niin voit korvata sokerin myös . Kilon jos keittää niin hyvä jos kahden päivän ruoan kanssa riittää lisukkeeksi :p. En ole koskaan pakastanut mutta tuosta edellisestä viestistä moisen huomaisin. Jos keittäisin kerralla koko kattilallisen ja laittaisin osan pakastimeen.


Purjosipuli - viipaleina tai paloina 2-min. Ruusukaali -kokonaisina 4-min. Punajuuret keitetään suolattomassa vedessä kuorineen. Kokeile naatteja risottoihin ja piiraiden täytteisiin.


Lorauta kuullotetuille naateille balsamicoa. Murustele mukaan fetaa tai sinihomejuustoa. Papu -kokonaisina tai paloiteltuina 3-min. Peruna -pienet uudet perunat kokonaisina 4-min.


Mausteiden pakastamisesta ei ole hyötyä. Kun ne ovat kypsiä, siis pehmeitä haarukalla koittaessa, otetaan kattila levyltä ja annetaan punajuurten jäähtyä keitinvedessään. Se ei pidennä mausteiden elämää ja aiheuttaa muutoksia maussa ja aromissa. Valkosipuli ja pippuri muuttuvat kitkeriksi, sipulin ja paprikan maut voivat muuttua ja curryyn tulee ummehtunut sivumaku.


Tuoreita yrttejä voi pakastaa. Pakastaminen saa ne vettymään . Paprikasuikaleet tai -kuutiot voi pakastaa tuoreena tai ryöpättyinä. Voi myös säilöä erivärisiä paprikapaloja tai niiden joukossa kesäkurpitsapaloja ja tomaattilohkoja. Näin on esimerkiksi patoihin ja keittoihin olemassa valmiita sekoituksia.


Raakaraasteita, kuten porkkanaa, punajuurta ja valkokaalia voi pakastaa kukin laji . Maissin taas voi pakastaa kokonaisena ilman suojalehtiä ja kesäkurpitsa pilkottuna ilman sen sisusta toimii myös sellaisenaan. Sipulia voi kyllä pakastaa raakana ja pilkottuna, mutta . Kaikissa tapauksissa kotimainen punajuuri oli tarjottu raakaraasteena henkilöstöravintoloissa, päiväkodeissa tai kouluissa. Epidemioissa sairastuneiden yleisimmät oireet olivat pahoinvointi ja vatsakivut. Lisäksi raportoitiin päänsärkyä, väsymystä ja oksentelua.


Sain punajuuria n 5kg säkin tutulta. Jonkin verran toki voi laittaa etikkaliemeen, mutta ei sentään ihan koko satsia. Mietin että voisiko noista tehdä jotain punajuurilaatikkoa tai vastaavaa jouluna?


Voisin kuoria, soseuttaa ja pakastaa jo nyt. Olisiko kellään muita hyviä ideoita? Miksi puoliso ei ota vastuuta perheen yhteisistä asioista? Ei ehkä optimaalisin ratkaisu, mutta hyvin kelpaa ruoanlaittoon vielä sulatettuna. Tee yhdestä palasta vaikka punajuuri -aurakeittoa, toisesta aurainen kiusaus, kolmannesta juustopiirakka pakkaseen ja . Mitä tekisin punajuurista , jotka on kasvatettu luomusiemenistä ja luomusti muutenkin?


Kerään ensin reseptejä, joista sitten muokkaan omaan makuuni sopivia, mutta olisihan mukavaa, jos niitä voisi muutkin syödä:-). Tahna sopii leivän levitteeksi tai lisäkkeeksi sellaisenaan. Raasteet ovat säilyneet hyvänä joulukuullekin.


Sitten ne ovat yleensä syöty loppuun. Samoin voit raastaa muitakin juureksia (lanttu, nauris, punajuuri palsternakka). Raasteista saat nopeasti myös keiton tai lisuketta jauhelihakastikkeeseen, kun et laita mitään sen sekaan. Siitä puuttuu vain punajuuren betasyaaniväriaine. Viihtyy aurinkoisessa, kosteutta pidättävässä, syvämultaisessa puutarhamaassa, joka on mielellään lannoitettu edellisenä syksynä.


Vältettävä liiallista typpilannoitusta, koska kuuluu nitraatteja suosiviin kasveihin. Liiallinen kalkki taas tekee . Piparjuurinen punajuuritahna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje