Seinän maalaus tapetin poiston jälkeen

Vanhat muovipintaiset tapetit pitäisi saada irti kipsilevyseinästä, jotka olisi sen jälkeen tarkoitus maalata. Maalipesulla tai mekaanisesti. Poista vanha liisteri huo- lellisesti esim. Vielä suuremman edun saa maalausvaiheessa , kun ei tarvitse rajailla jokaista listaa ja sähkökalustetta.


Muista kuitenkin irrotusvaiheessa merkata listojen takapuolelle, mihin mikäkin lista kuuluu.

Riittävä työvalaistus on hyvä apuväline, kun ryhdytään kittaamaan ja hiomaan seiniä tapetin poiston jälkeen. Toinen vaihtoehto on vanhan tapetin poisto , tämä on suositeltava vaihtoehto etenkin jos asuntosi seinille on vuosien saatossa asennettu useita tapettikerroksia päällekkäin. Tällöin ne on hyvä poistaa, jotta saadaan aikaiseksi kunnollinen alusta maalausta varten. Tapetin poiston jälkeen tulee seinä tietysti myös tasoittaa, . Kun seinät maalaa tapetin poiston jälkeen , pitääkö seiniä pestä mitenkään liisteristä vai maalata vaan suoraan, entä tarviiko tasoittaa?


Ja ehdottomasti suosittelen pesemään, meillä jäi kattolistoihin liisteriä ja maalaus meni ihan pilalle. Jouduttiin maalaamaan ne uudelleen, rapisi vaan pois liisterikohdista maali.

Maalipesu on aika tujua tavaraa, suojaa lattia vaikka sanomalehdillä siitä seinän vierestä niin ei pääse imeytymään lattiaan. Ajattelin, että kun asunnon ostan ja jos siellä on jotkut tapetit tai seinässä koloja, niin revin tapetit pois siloitan seinät ja maalaan. Eli kuinka kauan saa menemään aikaa seinän tasoittamiseen jos ei sitä ole koskaan ennen tehnyt ja kuinka helpolla siitä saa sileän ja semmosen, että maalauksen jälkeen. Juuri pari viikkoa sitten poistin pohjamaalaamattomasta kipsilevyseinästä tapetin (olisipa ollut pohjamaalattu ) ja poiston jälkeen seinä oli aika kamalan näköinen. Kipsilevystä lähti osittain kartonkia mukana ja liisteriä jäi seinään paljon.


Koitin sienellä pestä varovasti kipsilevyä liiaksi kastelematta liisteriä . Meillä oli kova homma saada seinästä tasanen tapetin poiston jälkeen. Aateltiin ekaks, että tapetti vaan pois ja maalia päälle. D Mutta tosiaan oli niin kauheen kuoppanen seinä , että paljon piti töitä tehdä että sai sen hyväks.


Toivottavasti ei ole maalattu päälle. Riippuu ihan alustasta mitä seinälle tarvitsee sen jälkeen tehdä, mutta toodennäköisesti vaatii uuden tapetin , tai kittauksen ja maalauksen. Kun seinä on kertaalleen tapetoitu, on se helpompi uudelleen tapetoida kuin repiä vanha tapetti pois ja maalata sen perään.


Jos tapetti on voimakaskuvioinen ja meinaat vaihtaa vaaleisiin tapetteihin, joutunet maalaaman vanhan tapetin peittoon ja sitten liisteröimään uusi tapetti päälle. Yhtenä päivänä poistetaan tapetit , toisena tasoitetaan seinät ja kolmantena ne maalataan. Menetelmä ei vain toimi silloin, jos seinissä on noin seitsemän kerrosta tapettia , joiden välissä on vielä maalikerroksia.


Hiomisen jälkeen seinät olivat maalausvalmiit , ja muuttoonkin oli aikaa vielä viikko.

Usein seinän pohjamaalaus on hyvä tapa varmistaa, että tapetti on mahdollista myös irrottaa jälkeenpäin. Mikäli pohjamaalausta ei ole tehty, esim. Mä en tiedä millä nuo meidän tapetit on tonne seinään laitettu, mutta eivät lähde vedellä kostuttamalla, vähän paremmin jos käyttää sitä tapetin. Kerrostalohuoneiston maalaus ja tapetin poisto , Helsinki. Tässä kerrostaloasunnon remontissa tapetin poistamisen lisäksi seinäpinnat tasoitettiin ja loppujen lopuksi maalattiin.


Olohuoneessa tapettia poistettiin noin 50:n neliömetrin pinta-alalta ja tapetin poistamisen jälkeen seinät tasoitettiin. Lopputulos oli raflaavampi kuin tapetin poistolla ja seinien tasoittamisella olisi saatu aikaan. Heti maalauksen jälkeen tapetti yleensä kupruilee hieman, mutta tasoittuu, kunhan kosteus haihtuu.


Huomaa kuitenkin, että päälle maalatun tapetin poisto on yleensä vaikeaa, kun se ei tahdo kastua. Kuinka suuri työ on repiä tapetit irti seinistä ? Tarkoitus siis olisi maalata sen jälkeen ? Kannattaako edes haaveilla, kun talossa myös lapsia? Siis onko liian suuri urakka. Pitääkö koko huone olla täysin tyhjä, kun seiniä maalataan tai tapetteja poistetaan? Paljon kysymyksiä, mutta jos edes puoliin saisi . Sen jälkeen sähkörasioiden kannet voidaan turvallisesti irrottaa.


Maalatussa seinässä riittää, että tasoittaa kolot ja hioo muut epätasaisuudet pois ja tarvittaessa maalaa seinän tapetin sävyyn. Vanhan tapetin poiston työläys riippuu tapetista ja kiinnitysalustasta. Maalari näyttää, kuinka tapetoitava seinä tasoitetaan erinomaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Ehdottomasti maali, yleensä paljon neutraalimpi ja helpompi käsitellä jälkeenpäin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje