Piparjuuritahna ohje

Keittäessä sen maku saattaa muuttua kitkeräksi, joten piparjuuri kannattaa lisätä ruokiin loppuvaiheessa. Toinen hyvä säilöntätapa on tehdä piparjuuresta tahnaa ja pakastaa sitä. Kotitekoinen piparjuuritahna. Meidän isälle piti aina tuoda Saksasta piparjuuritahnaa.


Pienenä en voinut käsittää, miksi joku haluaisi vapaaehtoisesti syödä jotain niin kauheaa, mutta toisaalta mitäpä minä nyt lapsena syömisen iloista muutenkaan ymmärsin. Joo, piparjuuritahna on hyvin addiktoivaa, siksi tuo ohje jäi mieleeni :)Sain vaan hepulin joskus, kun satuin lukemaan sen heinzin (vai felixinkö?)vihreän tuubin kylkeä ja siinähän oli jotain luontaisenkaltaisia aromeja lisätty. Hittovie, eikö piparjuuressa ole aromia tarpeeksi omasta takaa ? Lähetä yksityisviesti tälle . Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Tämä ohje irtosi mukaan pienen tapahtuman ansiosta.


Kirjoittelen siitä myöhemmin enemmän kun olen sisäistänyt asioita. Painotan kuitenkin että olut ja ruoka, kun niitä yhdistää keskenään alkaa ateria saamaan hienoja vivahteita. Nyt tarkoitan todella että olut tai siideri sekoitetaan ruokaan joten ei . Sekoita jogurtti ja kermaviili keskenään. Lisää piparjuuri tahna ja sitruunamehu.


Pyöristä makua hunajalla ja mausta yrttisuolalla. Laita kulhoon keltuaiset, suolaa ja pippuria sekä sinappi. Kaada öljyä vähitellen tai liruta ohuena nauhana samalla sekoittaen. Se on kotoisin Itä-Euroopasta, missä se kasvaa villinä.


Sieltä se on levinnyt sekä villinä että viljeltynä muualle pohjoiselle pallonpuoliskolle. Suomessakin sitä on viljelty jo . Tee pipajuurikerma ensin ja mielellään jo muutama tunti ennen tai edellisenä päivänä. Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä makuuntumaan. Piparjuuri -pähkinäkastike. Leikkaa paahtopaisti siivuiksi ja asettele ilmavasti lautaselle.


Kaksi ajankohtaista herkkua on kuin luotuja toisilleen! Muutama viikko sitten oli puhetta piparjuuren sadonkorjuusta ja säilömisestä. Kerroimme, että meillä piparjuuri yleensä pakastetaan, jotta sitä voi raastaa jäisenä ruokiin pitkin talvea. Jonkin aikaa piparjuuri säilyy jääkaapissa myös valmiiksi raastettuna, . Kuumenna uuni 1asteeseen.


Keitä kiehuvassa vedessä kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja soseuta punajuuret esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuori ja paloittele punajuuret. Kivistössä -blogista löytyi mielenkiintoisen kuuloinen ohje , ja päätin aloittaa kokeilut siitä. Joten se oli ihan ensin tehtävä itse.


Siihen löytyi ohje Kauhaa ja rakkautta -blogista. On sitten muuten aika tujun . Yksi niistä on piparjuuri , joka oli ennen pippurin, sinapin ja chilin yleistymistä yleinen maustekasvi. Näistä piparjuuren “kultakausista” meille on jäänyt muistoksi . Sen juurta käytetään mausteena.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje