Persiljan kasvatus

Katso Viherpihan vinkit ja kasvata itse oma persiljasi! Sitä kasvatetaan myös ruukuissa tuoreena myytäväksi. Suurin osa persiljan tuotannosta meneekin tuorekäyttöön mm. Minkälaista hoitoa persilja tarvii tullakseen hyvin toimeen sisällä?


Pari viime vuotta olen yrittänyt kasvattaa kaupan valmiita taimia kotona ja kovin v. Kaupasta ostettu tuore ruukkuyrtti säilyy kauemmin, kun sen istuttaa kotona uudelleen ja hoitaa sitä vedellä ja valolla. Helppohoitoisia yrttejä ovat esimerkiksi basilika, persilja ,. Kasvatus ruukuissa: Laita ruukun pohjalle salaojitukseksi pieniä kiviä, mursketta, ruukunpalasia tai leca-soraa - cm:n kerros. Istuta samaan ruukkuun - tainta. Aseta ruukku ikkunalaudalle, verannalle tai parvekkeelle suojaisaan . Yrtit, kuten rosmariini, persilja ja minttu sopeutuvat helposti erilaisiin maaperiin ja ilmastoihin, joten niiden kasvatus kotioloissa on yleensä helppoa. Jos siis nyt istutan niitä viljelylaatikkoon niin kylvetäänkö siemenet ohjeen mukaan esim.


Yrttejä kasvattamalla voi säästää rahaa. Siis yksi siemen parin sentin välein. Miten tuommosen ruukku- persiljan sais säilymään pisimpään. Miten nuo kaupasta ostetut yrtit pitäis istuttaa? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Välimuistissa Samankaltaisia 25. Nykyisin persilja kasvaa villinä monin paikoin Etelä-Euroopassa ja . Persilja (Petroselinum crispum) - Puutarha. Hih, sitä tuntee itsensä suorastaan valveutuneeksi kun menee tuollaisia hienoja heiniä täällä kyselemään cool.


Itsekin jo ajattelin että pyytäisin teiltä etelän eläjiltä viinisuolaheinäpakettia - vaan katsotaan vielä. Oikeasti suunnittelin muuripataan punertavalehtistä kasvia. Nyt mulla on tilattuna kaverilta punajuuren . Viljellään useimmiten yksivuotisena.


Ensimmäisenä vuonna kasvattaa lehtiruusukkeen, toisena vuonna n. An- tiikin runoilijat pitivät mielellään persiljaseppelettä päässään, sillä se sai heidän mielestään aivot toimimaan ja luovuuden liikkeelle. Hyötykasvien suosio on huipussaan, mutta monelta yrttejä rakastavalta puuttuvat kokonaan taidot ja ymmärrys kasvien kasvattamiseen. Iske kaupan yrtti uuteen multaan Yrtti-Martan neuvoja noudattamalla ja pian saat nauttia milloin vain vaikkapa basilikan muhevasta mausta. Ikkunalaudalla voi kokeilla pienten vihannesten, kuten retiisien, salaatin tai pinaatin kasvatusta. Yrttitarha ikkunalaudalla: Ikkunalla menestyviä kasveja ovat mm.


Käytä siis yrttejä sitä mukaa kun ne kasvavat. Käytä yrttien kasteluun haaleaa kasteluvettä. Yrttikeittiön viherasiantuntija Tuovi Mutanen vinkkaa, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos kaupan yrttien jatkokasvatus kotona ei onnistu. Suomessa persilja ei kasva luonnossa, mutta sitä voidaan viljellä.


Yrttien taimien kasvatus on helppoa ja innostavaa, halusitpa satoa ikkunalta tai kasvimaalta. Esimerkiksi kesäkyntelin, maustekirvelin, korianterin, aniksen, tillin ja persiljan. Jos haluat aikaista satoa ikkunalta, aloita yrttien kasvatus aurinkoisella ikkunalla jo helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje