Naudan paahtopaisti uunissa

Paahtopaisti soveltuu parhaiten uunissa kypsennettäväksi paistiksi sekä haudutettaviin liharuokiin. Kypsä paisti on suosittu . Paahtopaistista tulee mehevä, kun se paistetaan matalassa lämmössä ja paiston jälkeen se saa levähtää rauhassa ennen leikkaamista. Jos haluat paistin jäävän hyvin punaiseksi ja veriseksi, ota paisti uunista mittarin näyttäessä 55–astetta.


Kääntele paistia kahdella puuhaarukalla. Työnnä lihalämpömittari paistiin siten, että mittarin kärki on paistin paksuimman kohdan keskellä.

Kuumuus loppuukin lihan osalta tähän, sillä lihaa ei tulisi koskaan kypsentää kovin kuumassa uunissa. Uunin lämpötilan suhteen nyrkkisääntö on maksimissaan kaksi kertaa tavoiteltu lihan sisälämpötila. Toisin sanoen 60- asteista naudan paahtopaistia valmistettaessa sopiva uunin lämpötila on 1°C. Naudan paahtopaisti valmistetaan yleensä matalassa lämmössä kokonaisena uunipaistina ja on parhaimmillaan punertavan mediumina. Tällöin sen sisälämpötila on n. Nimensä mukaisesti paahtopaisti sopii myös paahtopaisti-nimiseen ruokalajiin.


Antamani valmistusajat ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella uunisi tehon ja paistin koon mukaan, Jamie Oliver kertoo. Takuumurea naudan paahtopaisti n. Ota pakkauksestaan, huuhtele ja kuivaa.

Teroita veitsi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi poikkisyin. Nosta liha folioon - minuutiksi. Kaada uunistaoton jälkeen vuuan paistinliemi kattilaan. Säädä uunin lämpötila 1asteeseen.


Aseta liha paistin kokoiseen tai vähän suurempaan uuninkestävään vuokaan tai alumiinifoliolle . Naudan sisäpaisti uunissa - Naudan sisäpaisti kruunaa juhlan kuin juhlan. Tämä herkullinen paisti valmistuu lähes itsestään. Jos paisti on marinoitu, pyyhi sen pinta. Pistä paistiin lihalämpömittari, niin että sen kärki osuu lihan keskikohtaan. Me pohjalaiset olemme joskus hieman tapojemme orjia ruokien suhteen siinä mielessä että tietyt asiat vain ovat ehdoton nou-nou ja suhtautumista tiettyihin ruokiin on todella hankala lähteä muuttamaan.


Tähän epäluuloon törmää useimmiten kun puhutaan sisäelimistä, äyriäisistä . Reseptin upotustekniikalla saat juuri sellaisen mehukkaan ja hyvin suolatun paahtopaistin, jota jonotetaan hakemaan lisää. Paras tapa naudan paisteja on paistaa niin että laittaa uuniin ensin 2astetta noin minuuttia ja sitten laskee uunin lämpötilan varsinaiselle paistoasteelle. Karkeasti sanoisin että paistoaika on noin tunti kiloa kohden. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin lihaa pitää paistaa.


Kun paisti on valmista, . Valmista mehevä paahtopaisti näin: Ota naudan paahto- tai sisäpaisti huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Pane paisti uunivuokaan tai -pannulle ja nosta uuniin.

Kuumenna uuni 1asteeseen. Toki vähän punaviiniähän tuo liha aina vaatii. Nytkin paahtopaistipihvit uunissa hautumassa ruskistuksen jälkeen,hieman . Miten paistan mehevän paistin. Sisälämpömittaria en omista. Paisti on sunnuntain parasta ruokaa, kun perhe tai suku on koolla ja on aikaa nauttia!


Laita liha suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi pussiin. Pyörittele marinadi tasaisesti lihan ympärille. Purista enimmät ilmat pois muovipussista ja laita jääkaappiin maustumaan – tunniksi.


Leikkaa viipaleet mahdollisimman. Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi ennen valmistusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje