Lasivuoan voitelu

Miten saa lasivuoan puhtaaksi? Pakko siihen on olla jokin muukin keino, kuin se, että liottaa ja sitten. Helvetti - minun silmille ei mitkään lasivuoat hypi! Kirkkaan lasivuoan etuna on, että näkee milloin piirakka, paistos tai laatikko on pohjaa myöten kypsä. Vuoat pitää voidella ja jauhottaa hyvin, sillä leivonnaiset tarttuvat helposti alumiinivuokaan kiinni.


Vai voiko vaan suoraan kaataa sinne perunasipulisekoituksen, kinkkusuikaleet ja ruokakerman? Tuota ensinmainittua on 500g. Kauanko pidän uunissa ja millä lämmöllä? Riittääkö suola ja mustapippuri mausteeksi?


Jos tarkoitus on paistaa muffinit suoraan vuoassa tai valmistaa kerralla useampi kakku, on olemassa perinteistä helpompi keino vuokien voitelemiseen. Keraaminen vuoka pitää aina voidella ja kuivemmissa leivonnaisissa myös korppujauhottaa. Puuttuu: lasivuoan Vuoan materiaali ratkaisee, miten piirakka paistuu.


Ei ole yhdentekevää, minkälaiseen vuokaan kakku- tai piirakkataikinan kumoat. Valitse oikea vuoka oikeaan tarkoitukseen. Uusimpia vuokamateriaaleja on silikoni, josta valmistettuja vuokia ei tarvitse voidella lainkaan. Silikonivuokien haittapuolena on . Piirakkavuokia valmistetaan muun muassa lasista, teräksestä ja silikonista. Osa vuoista ei kaipaa voitelua , toiset voi huoletta laittaa sekä uuniin, pakast.


Leivonnaiset voidaan säilyttää ja pakastaa lasivuoissa. Lasivuoat sopivat uuniin ja mikroon. Kaikista helpoin konsti, irtoaa vaikka voiveitsellä( siitä vaan varovasti veitsi vuoanreunan ja kakun väliin ja kierrät koko vuoan, helppoa kuin heinänteko )eikä lasivuoka siitä mitenkään pilalle mene. Alkuperäisessä ohjeessa ei puhuttu mitään siitä, tarvitseeko vuokaa voidella , mutta ajattelin varmuuden vuoksi sipaista hieman öljyä lasivuoan pohjaan.


Sitten vaan taputellaan taikina tasaiseksi vuoan pohjalle (tässäkin vaiheessa nuolija oli kätevä). Paistetaan uunin keskitasolla vuoan pinta-alasta eli taikinan paksuudesta . Mustikkakukko on jo pitkään ollut luottoherkkujani: se on helppo valmistaa, se on hyvää ja myös jollain mittarilla mitattuna kohtalaisen terveellistä. Edellisen mustikkakukon jälkeen älysin, että tämähän on jo lähestulkoon vegaanista leivontaa.


Vaihdoin lasivuoan voiteluun käyttämäni Oivariinin vegaaniseen . Voidaan käyttää sinällään tai kannellisena vuokana. Marinex ovaali 2L lasivuoka värikannella. Pinkki, turkoosi tai valkoinen. Lajitelmatuote, väriä ei voi valita verkkokaupasta ostettaessa.


Heis Tykkään riisipuurosta, mutta ei tule juuri koskaan keitettyä, kun en jaksa koko ajan ravata tuolla yläkerrassa sitä sekoittamassa, ettei pala. Itse voitelen ja korppujauhotan vuuat, tai siis näin tekisin jos tekisin laatikoita, mutta näin äiti ja anoppi tekevät :). En tiedä voisiko vuoan jättää tämän jälkeen voitelematta, mutta minä voitelen ja jauhotan paperin tämän jälkeen. Välimuistissa Samankaltaisia 22.


Kuten huomaat, voit tehdä vähän suuremman. Jos haluat tehdä täytekakun lasivuokaan ja koota sen väärin päin, voit paistaa kakkupohjan ko. Laita tällöin kakkupohja uunipellin . Kauli sulanut voitaikina mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa loppu taikina suikaleiksi.


Tue piiraan reunat sisäpuolelta kaksinkertaisella alumiinifoliosuikaleella. Pistele ja paista uunin alimmalla tasolla 225 . Sitä voi käyttää myös mikrossa, ja siinä voi myös. Alumiinivuoka ei väänny, ruostu,.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje