Granaattiomena käyttö

Ennen granaattiomenan nauttimista sitä kannattaa pyöritellä pöytää vasten, jotta siemenet ja mehu irtoavat. Pudota siemenet lusikan avulla isoon kulhoon. Toinen tapa on halkaista hedelmä ja koputella sen . Monet ravintotutkijat ovat valmiita lisäämään granaattiomenan niin kutsuttujen superruokien listalle, koska se runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Granaattiomena sopii syötäväksi sellaisenaan, mehuksi, salaatteja .

Punaiset siemenet puolestaan sopivat hyvin salaatteihin, . Runsaista terveyshyödyistään tunnettu granaattiomena on mahdollista kuoria kätevästi hyvin helpolla kikalla. Kuten Satokausikalenteri kertoo, niin niiden hinta alkaa kohta olla edullisimmillaan. Näiden toimenpiteiden jälkeen siemenet pystyy helposti naputtelemaan irti käyttöä varten. Halkaistaanko se, vai kuoritaanko?


Rapeat siemenet sopivat hyvin esimerkiksi tavallisen muffinitaikinan joukkoon tai . Rubiininpunainen granaattiomena koristaa kakut mutta sopii mainiosti myös salaatteihin, couscousiin ja juomiin.

Katso ideat trendiherkun käyttöön ! Yksi vanhimmista viljellyistä hedelmistä, granaattiomenat kasvoivat ensimmäisenä muinaisessa Persiassa ja granaattiomenan terveyshyödyt tunnettiin jo silloin. Roomalaiset antoivat sille nimen – granaattiomena kirjaimellisesti tarkoittaa omenan siementä latinan kielessä – ja . Paksukuorinen granaattiomena näyttää ihan omenan ja sipulin risteytykseltä, mutta sen sisuksiin kätkeytyy upean helakan värinen malto, joka onkin sen ainut syötävä osa. Sellaisen roolin se on saanut myös omassa keittiössäni, sillä olen suorastaan hullaantunut granaattiomenan pirskahtelevan happamaan makeuteen. Hedelmä on parhaimmillaan . Koska granaattiomena on niin herkullinen, esteettinen ja terveyttä edistävä hedelmä, ajattelin sen . Uskoisitko, että sillä on näin paljon terveysvaikutuksia?


Viittaan siis lähinnä noihin siemeniin, tai tarkennettuna siihen tuskaan mikä niiden irrottamiseen liittyy. Aiemmin olen käyttänyt monille varmaankin tuttua mäiski-kauhalla-kuoripuolelle - tekniikkaa, mikä on kyllä tehokas, mutta yleensä suurin osa siemenistä . Ravistettava ennen käyttöä. Tutkijat ovat todenneet, että granaattiomenoita syömällä tai niiden mehua juomalla elimistön urolitiini A -varastot täydentyvät ja voimat paranevat.


On hyvää tieteellistä näyttöä siitä, että se edistää treenirasituksesta palautumista (6). Kuten tavallisia omenoita, myös erilaisia granaattiomenalajikkeita on yli 7 jotka kaikki . Keräsimme vastauksia lukuisiin granaattiomenan makuun, terveysvaikutuksiin ja käyttöön liittyviin kysymyksiin: Tutustu granaattiomenaan!

Ostat kotiin granaattiomenoita ja päätä raapien mietit, kuinka siemenet saisi hedelmästä helposti irti. Lopputulos: keittiö on seiniä myöten . Monet todistavat sen tavallisuudesta poikkeavan parantavan vaikutuksen ja ennaltaehkäisevät ominaisuudet sekä sydän- ja verisuonitautien että syövän suhteen. Näytän kolme helppoa, nopeaa ja siistiä tapaa saada siemenet ulos granaattiomenasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje