Rucolan kasvatus ruukussa

Epäilen kyllä sisällä kasvatuksen onnistumista ja aion kokeilla kesällä myös ulkona. Itse en ole onnistunut löytämään aidon Italian rucolan (villi rucola ) siemeniä puutarhaliikkeistä. Mausta kesällä ruokasi oman puutarhan yrteillä.


Niitä voi käyttää myös rohtoina tai valmistaa puutarhan yrttisadosta vaikka teetä. Jos sinulla ei ole omaa pihaa ja puutarhaa, yrttejä on myös helppo kasvattaa siemenistä esimerkiksi ikkunalaudalla ruukuissa tai terassilla ja parvekkeella.

Kokeessa viljeltiin rucolaa ruukuissa , joista puolet sijoitettiin suur- painenatriumvaloon (HPS) ja puolet LED-valoon. Kasvatus tapahtui vilje- lykouruissa. Kastelu ja lannoitus hoidettiin jaksoittain kiertävällä ravinne- liuoksella. Kokeen päätyttyä arvioitiin rucolan ulkoisia ominaisuuksia se- kä mitattiin pituus . Kaipaa säännöllistä kastelua.


Siemenet kannattaa peittää kevyesti. Kukkii noin 5–viikon kuluttua kylvöstä.

Tee ruukkuun salaojitus eli laita pohjalle pieniä kiviä, ruukunpalasia tai lekasoraa. Näin ylimääräinen kasteluvesi pääsee pois, eivätkä yrtin juuret mädänny. Ylimääräinen vesi kannattaa poistaa aina myös aluslautaselta. Istuta yrtti kaikkine multineen ja juurineen ruukkuun tai ulos kasvimaan multaan. Rucola on helppo, kunhan muistaa kastella ja käyttää siinä ihan mitä tahansa veteen sekoitettavaa lannoitetta.


Koska se on aika voimakasmakuinen, . Ostin kaupasta villirucolaa. Se on laitettu sellaiseen pieneen ruukkuun , mihin yrtit ja salaatit yleensäkin. En käyttänyt kaikkea ja mietin, voisiko lop. Siirrä taimi isompaan ruukkuun , jossa on ravinteikasta multaa. Jos et jaksa vaihtaa yrttiruukulle uutta astiaa, laita kasvatusruukku esimerkiksi juomalasiin ja siirrä yrttipuska valoon.


Tilli, basilika, ruohosipuli, korianteri ja rucola itävät nopeasti, joten ehdit kylvää ne vaikka kasvukausi on jo pitkällä. Salaattia kasvaa parissa pienemmässä ruukussa , ja eilen pistin tomaatin taimen isompaan ruukkuun kasvamaan. Ei juurikaan kokemusta tomaatin.


Rosmariinia, iisoppia, timjamia ja erilaisia salaatteja on tullut kasvatettua siemenistä, varsinkin rucola on helppo.

Edit: onko jollain vinkkiä miten . Voit kasvattaa niitä myös ruukussa. Ruukkukasvatus lisävalon avulla ympäri vuoden. Ilman lisävaloa maaliskuusta syys–lokakuulle. Kylvä siemenet potteihin huhtikuussa.


Taimikasvatus jouduttaa myös sinappikaalin eli rukolan satoa. Hyvinvoiva juuristo on yrtinkin kasvun edellytys, joten uudelleen istutuksessa on juuripaakkua varottava vahingoittamasta. On jälleen aika kylvää siemeniä, mikäli haluat kasvattaa chilit, tomaatit ja muut pitkän kasvatusajan vaativat kasvikset siemenestä asti itse. Valoa on jo niin paljon, että esimerkiksi krassi, herneenversot ja rucolat kasvavat nopeasti nautittavaksi.


Osa 9: Hyötypuutarha ruukuissa ja parvekkeella. Yrttien kasvatus on helppoa: yrtit viihtyvät ruukuissa ja laatikoissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa sekä kukkapenkissä ja. Leikkaa muovinen ruukku suikaleiksi ja irrota varovasti juuripaakusta. Samalla ohjeella saat satoa myös ruukkusalaatista ja sinappikaalista ( rucola ). Tätä tarkoitusta varten olemme koonneet yrttien kasvatuksen FAQ:n eli joitakin tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia niihin. Hanki vähintään litran . Lajike: Rucola Tieteellinen nimi: Eruca sativa.


Kuvaus: Suosittu ja maukas kasvi salaattien ja muiden ruokien valmistukseen. Maku on mausteinen ja hieman pippurimainen. Sopii kasvatettavaksi myös sisällä ympärivuotisena, jollin lehtien maku miedompi. Yrttejä kasvattamalla voi säästää rahaa.


Rucolan hienoarominen maku muistuttaa vähän pähkinää ja retiisiä. Rucolan suomenkielinen nimi on sinappikaali, mutta tätä nimeä käytetään harvoin. Suomessa rucolaa viljellään yleensä ruukuissa. Ruukussa kasvatetun rucolan - salaatin maku on avomaalla kasvanutta miedompi ja pehmeämpi.


Miedoista tutuimpia ovat pehmeä ja rapea keräsalaatti, tammenlehti- ja roomansalaatti sekä värikäs lollo rosso. Voimakkaita salaatteja ovat sikurit ja endiivit sekä rucola. FBI:n varajohtaja eroaa – Valkoinen talo kiistää Trumpin sekaantumisen asiaan.


Salaatit ovat väriltään vihreitä, vaaleita tai punertavia. Vuokko Väyrynen ei usko miehensä yrittävän enää presidentiksi play_arrow.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje