Pyykin valkaisu ruokasooda

Pyykin valkaisu ruokasoodalla on yllättävän tehokas ja ekologinen vaihtoehto esim. Happivalkaisu tarkoittaa, että tekstiilin saa valkaista käyttämällä happeen perustuvaa valkaisuainetta. Muita keinoja pyykin valkaisuun.


Osa pyykistä voidaan valkaista perinteisten valkaisuaineiden lisäksi myös ruokasoodan avulla. Lue lisää ruokasoodalla valkaisusta. Epäselvissä tilanteissa vaatteen tai tekstiilin voi viedä .

Paljon suosituksia on saanut Vanish-tuotesarja, olkoonkin sitten sieltä myrkyllisemmästä päästä. Onko teillä vinkkejä valkoisen pyykin valkaisuun ? Ajattelin huomenna kurkata Prisman valikoimaa kaupassa käydessäni… Julkaissut: . Tarkalleen ottaen puhtaana kloori esiintyy kaksiatomisena kaasuna, Cl2. Kloriittipullon sisältö on taas laimennettua hypokloriittia. Mä olisin ihan mahdottoman kiitollinen jos vinkkaisitte miten. Pesupähkinäpyykin valkaisu ? Miten saada pyykissä harmaantuneet vaatteet taas kirkkaiksi.


Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.

Mielenkiintoista tietoa Välimuistissa Samankaltaisia Vaatteiden valkaisu. Kun olet pesemässä valkopyykkiä , jota haluaisit raikastaa ja kirkastaa, voit käyttää ruokasoodaa. Liuota ruokalusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja kaada vaatteille. Paras keino on liuottaa se veteen ja levittää vaatteille . Onneksi tahrojen valkaisuun on olemassa helppoja kotikonsteja. Toinen kotikaapista löytyvä konsti on ruokasooda.


Ruokasoodaa saa myös isoissa . Soodaa voi käyttää samanaikaisesti tavallisen pesuaineen kanssa, jolloin ruokasooda annostellaan esimerkiksi pesuainelokeroon tai suoraan pyykin päälle. Minulla on jokunen satiinisidosta oleva täyspuuvillainen valkoinen tyynyliina ja pussilakana. Pari vuotta oston jälkeen ne kellastuivat, siis todella kellastuivat pissankeltaisiksi. Muu lakanat minulla ovat pellavaa tai pellavapuuvillaa, eikä niissä ole havaittu vastaavaa. Kellastuneita kankaita valkaistaan keittämällä niitä tunnin ajan vedessä, johon on lisätty suolaa ja ruokasoodaa.


Pyykit ja pesukonekin raikastuvat, kun laitat koneen pesuainelokeroon pesuaineen sijasta yhden desilitran ruokasoodaa. Kokeile ruokasoodaa myös öljy- ja rasvatahroille sekä sukkiin ja kenkiin hienhajua . Etenkin talvena ulkona kuivunut pyykki tuoksuu taivaalliselta, kun sen tuo sisälle. Monet pitävät kloorivalkaisua ainoana tapana valkaista pyykkiä ja vaatteita. Voit myös annostella 1-lusikallista ruokasoodaa suoraan pyykinpesukoneeseen, riippuen pyykin määrästä.


Ripottele matoille runsaasti ruokasoodaa , anna vaikuttaa hetki ja imuroi. Näin voit raikastaa myös pehmolelut.

Viemäri raikastuu, kun kaadat sinne ruokasoodan ja etikan seosta. Anna vaikuttaa minuuttia. Laske perään kuumaan vettä.


Tavallinen ruokasooda on mitä monikäyttöisin aine moniin kodin askareisiin. Yleisimmin sitä käytettäneen leivonnassa kohotusaineena. Edullisuutensa ja helpon saatavuutensa vuoksi monia kiinnostaa sen käyttäminen mitä erinäisimpiin puhdistustarkoituksiin aina pinttyneiden astioiden ja pyykin pesusta , . Pesen valkoisen pyykin aina keskenään, joten siitä ei ole kiinni. Laita pyykin joukoon ruokalusikallinen leivinjauhetta.


Joskus on paikallaan valkoisien vaatteiden valkaisu -operaatio : tunnin liotus pesuaineessa, sitten toinen tunti klorite-liuoksessa. Liota puhdistettavaa ja valkaistavaa vaatetta sitruunan mehusta ja ruokasoodassa ennen pesua noin puolen tunnin ajan. Jos haluat lisäpotkua pyykinpesuun, Kaada vaaleata pyykkiä pestessäsi pesukoneeseen kupillinen sitruunamehua. Sitruunaa valkaisee vaatteita, puree tahroihin ja jättää jälkeensä.


TAHRANPOISTOAINE VAALEISTA VAATTEISTA . Värjääntynyttä valkopyykkiä voi kokeilla valkaista ruokasoodalla. Soodaa laitetaan koneelliseen pari ruokalusikallista. Soodan voi laittaa pyykin sekaan tai pesuainelokeroon ja sitä voi käyttää normaalin pesuaineen seassa. Kokeilin soodavalkaisua tummuneihin liinavaatteisiin.


Laitoin ensin liinavaatteet . Toimii myös tahranpoistajana. Pesusooda poistaa öljy- ja rasvatahroja. Epsom suola poistaa kalkkia ja saostumia (puhdistaa myös pesukonetta!), tasapainottaa vettä.


Suola kirkastaa pyykkiä , on myös oiva tahrojen . Onko olemassa mitään, mihin vanha kunnon ruokasooda ei tepsisi? Jos säilytät pyykkikoria makuuhuoneessa, lisää hieman ruokasoodaa päivittäin vähentämään pyykin tuoksua pesujen välillä. Käsittelyn jälkeen keitin huuhdellaan keittämällä 2-pannullista vettä keittimen läpi (ettei keittimeen jää ruokasoodan jäämiä). Myös hien hajuinen pyykki on mahdollista raikastaa ruokasoodan avulla, jos pestävät materiaalit sallivat ruokasoodan käyttämisen. Hankaus saattaa vaurioittaa hampaiden kiillettä, joten soodaa ei suositella jatkuvaan käyttöön.


Sekoita teelusikalliseen ruokasoodaa muutama tippa vettä, niin että saat soodasta tahnamaista. Aiheeseen pyykin valkaisu ruokasooda liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje