Kloriitilla värjäys

Värinpoistossa voi syntyä jännittäviä sävyjä riippuen kankaan alkuperäisestä värjäyksestä. Esimerkiksi mustaan kankaaseen voi syntyä ruskeita, vihreitä tai sinisiä kuvioita. Työvälineet tekniikkaan löytyvät kotoa, kloriitti on edullista ja kuviointimahdollisuudet ovat loputtomat.


Geelimäinen Domestos- vessanpesuaine on . Hoksasin, että kipaisen lähikaupasta kloriittia ja haalistan ne kloriitilla. Siispä kauppaan ja pyykkikone laulamaan. Nyt en käyttänyt keltaisissa kloriittia , vaan jätin ne kirkkaan keltaisiksi.


Kaverini yritti värjätä vauvanvaatteita Dylon-väreillä, eikä hänelläkään mennyt aivan niin kuin piti. En itsekään jaksa etsiä postauksia. Ja vastaavasti klooripitoinen valkaisuaine tulee sekoittaa kylmään veteen, ellei tuotteen käyttöohjeessa toisin mainita. Mulla on joitakin vaatteita,joita haluaisin vaalentaa ja sitten värjätä uudelleen. Kloritella sen kuulema voisi tehdä,mutta miten?


Saako raskaana oleva värjätä hiuksia? Uusi patja ja muuta keinoa rauhoittaa yöt. Sylvi syntyi sokeana ”Tuntui väärältä, ettei lapseni koskaan näkisi perheenjäseniään, luontoa tai värejä”. Kloriitin levittämiseen eli kuvioiden aikaansaamiseen voi käyttää erilaisia tekniikoita.


Kankaan voi upottaa laimennettuun kloriittiliemeen sellaisenaan tai osia kankaasta voidaan suojata. Kaikki solmintavärjäyksen tekniikat (taittelu, sitominen, solminta, ompelu jne.) sopivat myös . Revin pelihousuni ja samalla myös hiukseni juuri. Päätin tuossa illalla pestä wc pöntön ja tietysti kloriitilla (takuu varma pöpön syöjä) ja tietenkin.


Vaatteiden splatter-valkaisu kloriitilla. Voi että kun bloggerin tää muotoilu. Hame on tehty myös kloriittia.


Ja mä kun luulin että olin . Kloriitti on vahva emäs (pH yli 12), joten kalkinpoistoaine se ei ole. Kokeile Dylonin värinpoistoa tai värjää päälle kangasväreillä. Jos läikikkyys haittaa, värjää laikukkaaksi esim. Miten tuo kloriitilla värjääminen tapahtuu? Meneeköhän tunika rikki jos kuitenkin kokeilisin liuottaa sitä vaikka hetken ämpärissä jossa kylmää vettä ja kloriittia?


Haittaako jos valkaisee kloriitilla vaatteita, missä on merkintä valkaisu kielletty? Tätä simpeliä diy:tä varten tarvitaan männynkäpyjä, muovinen kannellinen astia, kloriittia , lautanen ja kivi tms. Ja tietenkin kumikäsineet. Poista kävyistä mahdolliset roskat. Laita ne muoviastiaan ja kaada kloriittia käpyjen päälle niin, että ne peittyvät.


Kävyt sulkeutuvat ja alkavat nopeasti kellua . Maalailu oli nopeaa ja helppoa, täytä kynä kloriitilla (vaikka pienellä pipetillä) ja anna mennä. Onpa kiva idea tuo kloriitilla pensselin kanssa värjääminen ! Nyt kun on tullut tätä kloriitilla läträystä harrastettua jo sen verran pitkään, niin tietää miten homma hoidetaan sillä tavalla, että lopputulos. Kankaiden värjääminen onnistuu kotioloissakin, kun valitsee helpot menetelmät. Kangasta voi kuvioida poistamalla siitä väriä kloriitilla.


Sisko sanoi, että voisin koittaa valkaista sitä alaosaa (vetyperoksidilla tai valkoisella värillä) niin toimisiko se samalla tavalla kuin normivaatteiden värjäys ? Kokeilin tummansiniselle trikoolle pitsiliinan kulman kuviota: kloriittia laimentamattomana suihkepullossa, suojamuovia kuvion ulkopuolisen alueen suojaamiseen ja puuvillalangasta virkattu pitsiliina. Kevyt suihkaus ja kuvio on valmis. Näin jokin aika sitten Rauharentolan blogissa ohjeen männynkäpyjen valkaisemiseen kloriitilla.


Ei tämä nyt ihan kaikkein luomuinta mahdollista luontomateriaaleista askartelemista ole, eli jos vaan tiedätte luonnonmukaisemman tavan värjätä tai vaalentaa käpyjä niin kertokaa ihmeessä. Sen kaula-aukon reuna oli jäänyt kellertäväksi, syynä lomalla käytetty aurinkorasva, joka näköjään värjää vaaleat vaatteet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje