Vastus kylmäsavustukseen

Olen parhaillaan savustamassa filettä. Teräsksinen 13V vastuksella kylmäsavustukseen. Suosittelemme mukaan leppäpuukiekkoja. Vastuksen teho ei riitä paksuille kiekoille. V ~ Hz 13V Maksimi teho W IP44.


Hyvin onnistui kylmäsavustus vanhassa jääkaapissa tällä Laitteella. Savustin toimii niinkuin pitääkin, vastus on toimiva kiekon kanssa,mutta kunnon savua saa kun esim. Leppäkiekkoon poraa muutaman . Lue koko käyttöohje tästä. Kannattaa myös vilkaista käyttöohjeen viimeiseltä sivulta vinkit kylmäsavustukseen.


ProQ –kylmäsavugeneraattori ja savu-ässä. Pro Q kylmäsavugeraattorilla teet kylmäsavustimen pallogrillistä tai vanhasta metallisesta jääkaapista. Nyt tarvittaisi ohjeita tilanteen korjaamiseksi, vaihtamalla mustangin sisälle uusi vastus tai tekemällä kokonaan uusi. Kylmäsavustusta varten ovat juotoskolvista tehneet hyvällä menestyksellä. Kiitokset ilsaarille vinkistä, vastus on tilattu aika näyttää savuaako leppäkiekko vai käyttäjän nuppi.


Välimuistissa Samankaltaisia Hinta sisältää kappale vastus sekä yksityskohtaisen käyttöohjeen. LISÄETUNA touko- ja kesäkuussa. Olen ollu mukana savustamassa noilla vehkeillä ja on tosi hyvää kylmäsavulohta. Minkä kokoinen jäälkaappi ois hjuva?


Mulla olisi varastossa joutilaana yksi jääkaappi ja siitä voisikin rakennella. Mites sen savun tuottaminen sinne jääkaapin sisälle? Jollain vastus systeemilläkö? On useita tekijöitä, jotka vaikuttavat kylmäsavustuksen lopputulokseen kaikissa savustimissa. Bradley Smoker on suunniteltu siten, että savun tuottava generaattori voidaan irrottaa kaapista.


Näin brikettejä kuumentava vastus saadaan kaapin ulkopuolelle ja savun muodostus ei nosta kaapin lämpötilaa merkittävästi. Kaitsu mistä sait sen säädettävän. Toimii parhaiten briketeillä tai ohuilla ja kuivilla puukiekoilla. Klikkaa ylläolevaa kuvaa, näet kuvan savustimesta isompana! Innostus kylmäsavustuksen kokeilemiseen tuli avantosaunalla, kun kuulin helposta ja edullisesta savuntekolaitteesta.


Aivan aluksi on tärkeä polttaa savustimesta konerasvat pois, eli puruja riittävästä vastuksen päälle ja laite uuniin. Tällä saat mahdollisesti konepajalla . Vastus lämpenee todella vaihtelevasti. Huonoimmillaan lämpeneminen on sillä asteella, että leppäkiekko on useamman tunnin vastuksen päällä ja mustuu vain vähän, vastus ei siis lämpene läheskään tarpeeksi. Pari kertaa olen saanut vastuksen lämpenemään normaalisti ja kalat savustettua, epäonnistuneita kertoja on . Onko kukaan törmänny vanhasta pakastimesta väsättyyn kylmäsavustimeen? Muistan nähneeni kuvan moisesta aparaatista jossain kalastusjulkaisussa.


Siihen oli väsätty vastus ja ajastin. Kun kylmäsavustetaan lohta pitää se ensin graavata, aseta lohi filee vuokaan ja ripottele päälle merisuolaa ja pikkasen hienoa sokeria (kuva 2) ja vielä tillisilppua päälle (kuva 3) tämän jälkeen peitä vuoka foliolla ja anna olla jääkaapissa yli vurokauden. Hienojakoinen tasalaatuinen kuorittu leppäpuru kylmäsavustukseen. Generaattorin vastuksen päälle laitetaan puukiekko (leppää tms.) ja vastuksen kuumetessa puu tuottaa puhdasta kytösavua ja aromia n. Sen jälkeen kiekko vaihdetaan uuteen.


Eli koska kylmäsavustus vie aikaa monta tuntia, kiekon joutuu vaihtamaan jokusen kerran, ja niitä kuluu useampi. Uusi, isompi ProQ-kylmäsavugeneraattori, jolla savustat yhdellä täytöllä jopa 14– tuntia. Laite sopii monenlaisten elintarvikkeiden, kuten kalan, lihan ja juuston kylmäsavustukseen.


Mutta niin kai kylmäsavustus kaikelle lihalle tai sitten tosi pienet palat. Myös sammon vadtuksessa on ongelma se että kiekko ei tule siitä hyvin n läpi sillä vastuksen juuri onnaina viileä ja vastusten välissä liian pieni rako eli. Tai kaksi vastusta x muotoon, sillalailla kumminkin että kieko nätisti tulee läpi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje