Muotin tekeminen silikonista

Kovemmilla silikoneilla lämpötilankesto on parempi, esimerkiksi ZA50LT kestää yli 2asteen lämpötiloja. Kondensaatioverkottuvan silikonin jatkuva lämpötilankesto on noin 1astetta. Teknisesti vaativampien muottien valmistukseen valikoimistamme löytyvät myös mm.


Mahdollisuuksien mukaan on aina hyvä tehdä ensin testipala ennen varsinaista muottia. Lähes kaikkien muottiaineiden kanssa tulee käyttää oikeanlaista irrotusainetta, jotta itse malli sekä muotti säilyvät hyväkuntoisina.

Pakkausten mukana toimitetaan suomenkieliset ohjeet, lisäksi mukana on hyvin kattavat ohjeet saksaksi . Muotin voi tehdä usealla eri tavalla ja tässä jutussa on selostettu valumuotin valmistus muottisilikonista. Valumuotin tekemiseen tarvitset seuraavat välineet: muottisilikonia, esim. Osaisiko joku teistä neuvoa kuinka ja millä aineilla voi tehdä kopion kipsi-, posliini- ja saviesineistä?


Voiko tuolla silikonilla tehdä muotin myös vähän monimutkaisemmasta esineestä (esim. enkelipatsas)? Kestääkö muotti enemmän kuin yhden valukerran? Nämä kumi tuot- teet ovat lateksi, polysulfidi, polyuretaani ja silikoni.

Ennen kuin kuitenkaan aletaan muotin tekoon, muutama sana muottikumin valinnasta. Joustavan muotin voit valmistaa joko silikonikumista tai polyuretaanikumista. Jos et ole koskaan ennen tehnyt muottia itse, suosittelen valitsemaan silikonikumin muottimateriaaliksi. Tässä jutussa valmistetaan kaksiosainen silikonimuotti, joka mahdollistaa melko monimutkaisten kappaleiden monistamisen.


Silikonikumi on hivenen . Monistettaviksi valitsin Scalextricin istuvat katsojat. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi silikoni , lasi tai posliini. Tarvittaessa voi käyttää irrotusaineena esim. Mallin pinnan väri voi muuttua silikonista ja siksi suosittelemmekin testejä ennen varsinaisen muotin valmistusta. Ennen kuin aloitat muotin tekemisen , kannattaa tarkistaa valitut materiaalit vastaamaan toisiaan.


Jos jätät tämän vaiheen huomiotta, et voi vain saada kopiota, mutta menettää alkuperäisen. Ensinnäkin varmista, että valittu silikoni on helppo poistaa pinnalta, joka on valmistettu samasta materiaalista kuin . Hiekkavalun DISA- menetelmä puolestaan rajoittaa muotin jakopinnan pystysuuntaiseksi, vaikka hiekkavalussa yleensä. Pienten sarjojen mallit . Pääpiirteittäin valu tässä projektissa tapahtuu niin, että rakennetaan styreenistä valulaatikko, johon masteri eli kopioitava osa kiinnitetään detaljipuoli ylöspäin.

Tämän jälkeen laatikko täytetään kaksikomponenttisella muottisilikonilla. Kevennetyn tasapainopilkin valmistus, OSA 2. Muottiin voidaan nyt valaa . Jatketaampa muotin valmistuksella. Ulkokuorelle (keventeelle) tehdään silikonista muotti.


Käytän tässä Mold Max muottisilikonia. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti ja muutama asia tässä tehdään . Kannattaa varmaan päälystää mäntysuovalla tms ni ei tartu nin hanakasti kii, voi tietysti sulattaakki pois. Tai kaivertaa kipsilevyyn valettavan muodon. Yks idea vois olla et ohuen vesijohtoputken vasarois muotoon ja laittas langat sisään ja valais täyteen. Ehkä työläämpi keino, mut lopputulos vois . Kun artikkelissa puhuttiin kahdesta paksusta alumiinilevystä mistä muotti tehdään, niin mistä tälläisiä alumiinilevyjä saisi?


Pakosta kylläkään en suosittele muotin tekemistä aloittelijalle silikonista , vaikka muotin tekeminen on yhtä helppoa kuin pakkeleista, on epäonnistuminenkin yhtä helppoa ja menee aika helpolla . Eksyin joskus tuolle sivulle, josta hakutulos. KUSTAVIN KALASTUSTARVIKE LISÄTIETOA VALUMUOTEISTA: Valmistamme silikoni -valumuotteja lyijylle, kirjasinmetallille tinalle ym. Itse ajattelin lähinnä omien Hirst Arts vastaavien muottien tekemistä. Kilohinta näyttää tuolla pyörivän € paikkeilla, eli mielestäni kallista puuhaa. Tuli tässä mieleen koittaa ihan tavallisella tuubisilikonilla.


Vähän saippua maasterin päälle (eka saattaapi olla muovinen Heroquest ovi) ja tuubista silikonia. Erilaisia muovisia ja silikonisia muotteja esim. Tai sitte tämä ensin vahasta. Kipsin lisäksi tarvisen vielä valukumia tai silikonia.


Onko kellään kokemuksia jigipää muotin tekemisestä esim. Olis vaan suht helppo tapa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje