Paras kaakelimaali

Lupailin tarkempia työohjeita lattialle tarkoitetun Vkaakelimaalin käyttöön, joten tässäpä niitä nyt tulee. Tarvitset: Maalipesu (alkalipohjainen) Vesikäsittelyaine lattiakaakeleille. Vaikka kaakelimaalien käyttö on helppoa, on käyttöohjeita muistettava noudattaa tarkasti. Näin varmistetaan haluttu jälki ja pysyvä tulos.


Tärkein seikka on kaakeleiden esikäsittely. Se on tehtävä aina ja huolellisesti. Vaikka olisi millainen siivousintoilija, niin lattian nurkkiin kertyy levää, ja se voi olla täysin . Pese pinnat maalipesuaineella ja huuhtele puhtaaksi.


Huuhtele lopuksi pinnat huolella ja anna kuivua kunnolla. Maalaamisessa paras lopputulos syntyy kun jaksaa olla huolellinen. Aloita reunoista ja saumoista kapealla pensselissä. Putkiremontti on edessä viiden vuoden sisällä, mutta kylpyhuone kaipaisi päivitystä. V33- kaakelimaali lattioille on mainio tuote kodin laattalattiapintojen nopeaan ja helppoon uudistamiseen.


Kaakelimaali on yksi vaihtoehto kylpyhuoneen edulliseen pintaremonttiin. Maali sopii kaikille laatoille, marmorille ja kivipinnoille – eikä vaadi erillistä pohjamaalausta. Aina ei kannata tehdä suurta ja aikaa.


Onko se edes järkevä tuote ja pysyykö kaakeleissa kunnolla? Haiseeko kuinka pahalle maalatessa ja kuivatteluaikana? Näin Bauhausin mainostavan sellaista sekä spraymaalina että siveltävänä. Onko kenelläkään kokemusta kummastakaan? Millainen puhdistustapa on paras maalauksen kuivuttua?


Puhdista ensin maalattava pinta maalipesulla ja anna pinnan kuivua vähintään vuorokauden ajan. Jos maalattava alue on iso, käytä telaa. Paras jälki syntyy kuitenkin luonnonharjaksisella, hyvälaatuisella sudilla. Tosin itse en sillä edes saumoja putsannut juurikaan kun ne olivat aika puhtaat, mutta noin muuten se on kyllä paras pesuaine johon olen törmännyt, sillä sai vuosikymmenten parisenttisen rasvapölyn putsattua . Alunperin meitsin piti maalata lattia mustalla kaakelimaalilla , mutta jänistin luettuani lukijoiden kommentit.


Näin ollen minulle jäi yksi purkki aika. Sun ei tartte vesierkkaa ostaa sitä varten, vaan yksi tuubi silikonia (väritön varmaan paras ) Tuubin hinta n. Tursotat sitä silikonia tarpeeksi . Samasta kohteesta oli tehty uusi postaus vuoden päästä ja seinä oli edelleen virheetön. Vain ammeen ja seinän välinen sauma oli kärsinyt, mutta se ei liittynyt maaliin millään tavalla.


Kaiken tuon jälkeen maalasin vessan lattian valkoiseksi V- kaakelimaalilla. V- kaakelimaali on aika uusi tuote Suomessa ja olen itsekin siitä lukenut muutamasta blogista ja niistä innostuneena päätin itsekin kokeilla ko. Kaakelilattian maalaminenhan on aina ollut haastavaa ja varmasti . Vessan seinät on harmaata laattaa, värissä ei sinänsä mitään vikaa mutta kun tyylitajuton laatottaja laatotti tiilikuviotyyliin on tode. Mutu tuntumalla länkytetään jostain mistä ei mitään kokemusta.


Itse voin kokemuksesta (maalannut maakelimaalilla useampia kylpyhuoneita, wc tiloja ja keittiön välitiloja) kertoa tuotteen toimivan ja täyttävän sille . Soveltuu kaikille lasitetuille ja lasittamattomille laatoille sekä klinkkereille, myös graniitille, marmorille ja muille kivilaaduille. Saatavilla 7ml:n ja l:n pakkauksissa. Tampereen Rautiassa riemastuin tiedosta, ettei vessan kaakeleiden maalaamiseen välttämättä vaadita valuvia kaakelimaaleja , vaan oikeanlaisella pohjamaalilla (tartuntamaalilla) ja vedenkestävällä pintamaalilla saa saman tuloksen. Saimme ohjeistuksen maalauksen eri vaiheista, mutta kaakeleiden . Markkinoiden paras kaakelimaali on nähtävästi Ronseal.


Ovatko kylpyhuoneesi kaakelit päässeet kulahtamaan? Kaipaatko piristystä pesutilaan ilman suurta remonttia ja lovea budjettiisi? Kaakeleita ei aina tarvitse vaihtaa kokonaan. Erityisesti keittiön kaapistojen välitila on paikka, jossa kaakelit voi ihan . Jo ensimmäisen kerroksen levittäminen lisäsi tilan valoisuutta huomattavasti.


Sudin maalin lattiaan pensselillä ja matalanukkaisella telalla. Täytyi odottaa tuntia, jotta pystyi maalaamaan seuraavan kerroksen. Alkuun istuin keittiössä juoden kahvia ja vain ihailin . Pankkivirkailija jopa kertoi, että oli kokeillut kaakelimaaleja sillä tuloksella, että ” mielenterveys meinasi valua kaakelimaalin mukana viemäriin”.


Maalaaminen oli ollut kaikkea muuta kun helppoa, maalikerroksia piti laittaa useita, jotta taustalla ollut sinertävä vanha kaakeli haalistui edes hitusen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje