Italialaiset keksit

Italialaista tyyliä suomalaiskeittiöstä: onnistuu. Luulin kadottaneeni täydellisen keksireseptin ikuisiksi ajoiksi, kunnes se sitten leijaili lattialle vanhan ranskalaisen keittokirjan välistä. Nyt talletan sen tänne, että ei tarvitse enää koskaan etsiä. Itse tehdyt cantuccinit ovat niin hyviä, että kaupan keksit maistuvat.


Julkkiskokki Henri Alén sijoitti sirkkafarmeihin Kauppalehti 28. Japanissa keksittiin banaani, jossa on syötävä kuori Kauppalehti 27.

Optio testasi Soulin tähtiravintolat – yhden tähden paikka pesi kolmen tähden kuppilat Kauppalehti 27. Suklaiset Biscotti- keksit Resepti: Sitruunalla ja suklaalla maustetut italialaiset Biscotti- keksit - Paljon herkullisia reseptejä! Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat.


Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja kääntele ne taikinaan. Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 1asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa . Biscotti on näiden rapeiden korppujen italialainen nimi.


Italiassa ja etenkin Toscanassa ne ovat suosittu jälkiruoka.

Paikallisen tavan mukaan ne kastetaan makeaan valkoviiniin. Sähkövatkaimesta on korppujen valmistuksessa suuri apu. Amaretti- keksit ovat peräisin Italiasta ja ovat läheistä sukua macarons-leivoksille. Jokainen meistä tarvitsee muutaman luottoreseptin. Sellaisen reseptin, johon voi turvautua, silloin kun kaapissa ei ole muuta kuin perusaineet tai vaikka silloin, kun ei ole omassa keittiössä, silloin kun tarvitaan jotain herkullista yllättäen ja vikkelästi.


Tästä reseptistä tuli hetkessä juuri . Päältä rapsakka, mutta sisältä mukavan sitkas keksi sopii erinomaisesti tarjottavaksi teen tai kahvin kanssa. Luulen, etteivät kaikki tee eroa näiden kahden termin välille, mutta itse luokittelen ne niin, että keksit ovat teollisesti valmistettuja, pikkuleivät puolestaan. Pikkuleipiä säilytettiin peltirasioissa, joista kaunein oli mielestäni Hangon Keksin Kolibri-rasia. Tilaa nyt helposti ja nopeasti italialaisia ruokatarvikkeita suoraan kotiisi.


Tietoa ja Verkkokauppa jossa myydään tyypillisiä italialaisia elintarvikkeita. Appelsiinin makuiset italialaiset cantuccini- keksit maistuvat kahvin ja teen kera. Täältä löydät jokaisen sesongin reseptejä ja inspiraatiota ruoanlaittoon, leivontaan, säilöntään, juomiin ja makeisiin arkena ja juhlana. Aamupalan äärellä ei vietetä pitkää tovia, vaan italialaiset juovat aamukahvinsa nopeasti usein kahvilassa matkalla töihin. Kahvin – espresson tai cappuccinon – seurana on joko keksejä tai yleensä makea voisarvi (cornetto), joita saa erilaisilla.


Pastaa, pestoa ja muita herkkuja. Keksit syödään kahvin kera kastamalla ne maitovaahtoon ja kahviin. Ruokailun jälkeen tekee lähes poikkeuksetta mieli jotakin makeaa, eikä sen tarvitsisi olla mitään suklaakakkua tai creme bruleta.

Niitä pitäisi olla aina kaapissa tällaisia hetkiä varten. Kaupoissahan niitä myydään hyllymetreittäin, mutta parempia saa jos näkee vaivan tehdä ne itse. Kuiva leipä kastetaan vaikka viiniin, jos hampaat eivät siihen muuten pysty.


Toscanalainen mantelikeksi, cantuccino, kuivataan tarkoituksella jo tuoreeltaan – niinpä se melkeinpä pitää kastaa viiniin. HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje