Farkkujen valkaisu pesukoneessa

Voi olla että joudut uusimaan käsittelyn jos et ole huolellinen. Esimerkiksi Minä itte-blogissa on hyvät ohjeet farkkujen valkaisuun. Valkaisussa hyviä asioita on muistaa: -Homma kannattaa tehdä ulkona, vaikka parvekkeella, koska kloriitti kuumassa vedessä muodostaa höyryjä, joita ei ole mitenkään terveellistä hengittää.


Veden tulee olla kiehuvan kuumaa. Mites toimii toi kloori valkaisuaineena vaatteisiin?

Siis sellanen sinisessä pullossa oleva litku. Voiko sitä siis laittaa ihan pesukoneeseen ? Mä olisin ihan mahdottoman kiitollinen jos vinkkaisitte miten. Ruokasooda pyykin pesussa? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Vaihtoehdot eivät kuitenkaan lopu vielä tähän, sillä usein myös tavallista ruokasoodaa voidaan käyttää apuna vaaleiden tekstiilien valkaisussa. Kloorivalkaisu tehdään nimestään huolimatta yleensä kloriitti nimisellä aineella.

Soodaa voidaan käyttää saman aikaisesti tavallisen . Suihkuttelin ainetta märille farkuille, annoin vaikuttaa, seurailin valkaisun etenemistä, suihkuttelin lisää tarpeen mukaan, kävin hengittämässä raitista ilmaa. Kirsty Lee tarjoaa omat ohjeensa valkaisuun. Tietäisikö joku,miten saisin keski sinisistä farkuista todella vaaleat? Aikoinaan olen kokeillut. Olenkin miettinyt miten mahtaisi onnistua pesukoneessa vaalentaminen?


Millainen ohjelma,kuinka. Juuh, kuten äitee tuossa neuvoi koneessa kloriitin kanssa valkaisu onnistuu ihan hyvin. Vaatteiden valkaisu pyykkikoneessa. Valkaisuaine on ihanteellinen aine pitämään valkopyykkisi tiptop-kunnossa. Sillä voi myös hyvin desinfioida likaisia, tiukkakuituisia tekstiilejä, kuten pyyhkeet ja kangasvaipat.


Operaatio farkkutakin valkaisu. Eli siis otsikkokin kertoo jo, mitä mä tällä kertaa. Ensin tietysti tarvii värjättävän farkun ja kloriittia. Maksaa joku 1-e per pullo.

Sitten kun se oli mun mielestä sopivan vaalea, nostin sen pressulle kuivumaan ja lopuksi laitoin pesukoneeseen. Ootteko uskaltanu laittaa Klorini pesukoneeseen ? Jäikö farkkujen taskuun nenäliina ja koko pyykki on valkoisen nukan peitossa? Anna vaatteiden kuivua ja. Unohditko laittaa rintaliivit pesupussiin ja nyt toinen metallisista kaarituista on hävinnyt pesukoneeseen.


Avaa pesukoneen nukkasihti , se sijaitsee useimmiten koneen etuosassa alhaalla. Jos kaarituki löytyy sieltä, . Sillä, kumpi puoli hinkkaa pesukoneen rumpua ja muita vaatteita, on merkitystä. Se puoli kuluu enemmän, joten käännä varsinkin farkut pesussa väärinpäin. Jos musta farkku (tai muu vaate) menee pinnasta raidalliseksi, eli siihen tulee valkoisia . Kerran tuli koitettua valkaista sininen adidaksen huppari koska silloinen hunajahuuli oli pessyt sen punaisten kanssa ja valkoiset raidat oli pinkkejä. Kloriitti on kunkku kun pitää valkaista.


Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tuttu valkaisi farkkunsa vetyperoksidilla. Kaikki varmaan suurinpiirtein tietää miten vaalennus tapahtuu, eli kumihanskat käteen, kloriittia (ja ehkä vettä) ämpäriin, pökät sinne, pientä kyttäystä, mitä pidempään farkut lilluu, sitä vaaleemmaksi ne tulee farkut pois, hanskat kädessä voi vielä huuhdella vedellä, yksin pesukoneeseen ja voila. Ongelmana on vaan se, että materiaalia tulee helposti haalittua niin että sitä on jokapaikka täynnä. Nyt alkoi houkuttaa farkkujen valkaisu , kuvasi näytti niin kivoilta.


Heitin hameen takaisin yksin pesukoneeseen , laitoin veden viileälle ja pistin pesuaineen lisäksi sekaan Ecoverin valkaisuainetta, mutta jos tämäkään ei. Olen käyttänyt niitä nyt pidempään, kun itsellä kanssa värjäytyi pyykki punaiseksi, kun pojan farkkujen taskussa oli ollut useita punaisia servettejä ! Olen pessyt nimenomaan Saksasta ostettuja valkoisia farkkujani leivnjauheen kanssa (siis tietty myös pesuaine) ja täälla erittäin kalkkisen, kovan veden maassa ne ovat kuin. Joskus on paikallaan valkoisien vaatteiden valkaisu - operaatio : tunnin liotus pesuaineessa, sitten toinen tunti klorite-liuoksessa.


Nyt pyykin voi hoitaa muiden töiden lomassa tai laittaa pesukoneen hoitamaan homma ajastimella yöaikaan. Jos omassa pesukoneessa ei ole. Jos taas haluat vanhoista farkuistasi hieman uudemman näköiset, pese ne uusien väriä päästävien farkkujen kanssa. Tästä voi kuitenkin seurata se että sinulla . Puuvillan viljely ja korjuu.


Farkkuvaatteen viimeistys pesulassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje