Kotitalousvähennys kesämökki

Moni mökin omistaja remontoi kesällä mökkiään ja keväällä on saatettu käyttää maksullista apua kevätsiivouksen vauhdittamiseen. Mistä mökkitöistä voi huoletta odottaa saavansa verotuksessa kotitalousvähennystä , Veronmaksajain Keskusliiton johtava lakimies Päivi Kaari? Taulukkoon on koottu asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehtäviä tavanomaisia töitä. Kaikki työt eivät oikeuta kotitalousvähennykseen , vaikka työ tapahtuisikin verovelvollisen asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Jos jo olemassa olevaan vanhaan rakennukseen, esimerkiksi kesämökkiin , asennetaan ensi kertaa vaikkapa sähkö- tai vesijohto, ei tällaista asennustyötä pidetä uudisrakentamisena.


Kotitalousvähennyksen voi saada tällaisen työn perusteella.

Vastaavasti haja-asutusalueelle ensi kertaa rakennettavat . Mökkiremonttia tekevän kannattaa olla tarkkana, ettei putoa verokuoppaan. Kaikki remontit eivät nimittäin ole verottajan silmissä tasavertaisia eli eivät oikeuta verotuksessa kotitalousvähennykseen. Esimerkiksi terassin rakentamisesta vähennyksen saa, mutta grillikatoksesta ei. Entä miten on ulkohuussin . Löydä kotitalousvähennyskelpoinen yritys remonttiisi.


Listasimme kesäistä kotitalousvähennykseen oikeuttavaa puuhaa – ja viisi yllättävää työtä, joista vähennystä ei saa. Kuuluuko pihapuiden kaato kotitalousvähennyksen piiriin, utelee kuolinpesän mökkiä käyttävä ET-lehden lukija.

Mökkitontillamme on puita, jotka aion kaadattaa ja kuljetuttaa pois. Mökki kuuluu jakamattomaan kuolinpesään. Saanko työn teettämisestä kotitalousvähennyksen ? Maksan yksin kaikki kulut. KOTILTALOUSVÄHENNYSTÄ VOI KÄYTTÄÄ KESÄMÖKIN.


PERUSPARUNNUKSISSA JA LVI-ASENNUKSIEN TYÖKUSTANNUKSISSA! Artikkeli on julkaistu Veronmaksajain Keskusliiton Taloustaito-lehdessä 4. Verottajan kannalta ei ole väliä, omistaako asunnon, onko vuokralla vai remontoiko omaa tai suvun kesämökkiä. Yhteismökin töistä saa vähennyksiä siinä suhteessa, kun on osallistunut kuluihin.


Mitkä kulut saa vähentää? Vähennys tehdään vain arvonlisäverollisista työkuluista. Aiomme rempata kesämökkiä ja teettää sen työn muilla.


Paljonko maksimissaan voi olla remonttikuluja per henkilö että saa maksimivähennyksen? Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa- ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista. Lue täältä, mistä hankinnoista saa kotitalousvähennystä , mistä töistä sitä ei saa ja mikä voi johtaa vähennyksen eväämiseen.


Katso myös artikkelin puolivälistä taulukko kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä.

Mökkeilijän hyödyllisin lukunurkka – uutisia, vinkkejä, tietoa ja auringonpaistetta. Kätevä lista mökin huoltosuunnittelun tueksi. Kesämökin huoltoinventaari. Tietoa kotitalousvähennyksestä. Verotuksen kotitalousvähennyksen voi hyödyntää myös kesämökillä teettämistäsi . Mikä on kotitalousvähennys ? Sellaista on esimerkiksi siivous, lastenhoito ja remontointi.


TVL:ssa säädetään kotitalousvähennykseen oikeuttavien töiden olevan niin kutsutut tavan- omaiset kotitalous-, hoiva- ja hoito-. Asiasanat: henkilöverotus, kotitalousvähennys , verotus, verovähennys. Toinen esimerkki voisi olla ei-talviasuttava kesämökki , joka on vuosikymmeniä palvellut sen käyttäjiä . Korjausavustukset estävät vaikutusaikanaan kotitalousvähennyksen korjaus- ja perusparannusmenoista niissä kohteissa, joihin ne on myönnetty. Kohteella tarkoitetaan tässä yleensä rakennusta. Jos avustus on myönnetty esimerkiksi talousrakennukseen, se ei estä vähennystä omakotitalon tai vaikkapa kesämökin.


Yhteisomistuksessa olevan asunnon tai mökin isostakin remonttilaskusta voi saada täydet prosenttia takaisin, kun kotitalousvähennys jaetaan omistajien kesken. Laskutkin on jaettava tarkkaan, sillä. Jos jo olemassa olevaan ”vanhaan” rakennukseen esimerkiksi kesämökkiin asennetaan ensi kertaa esimerkiksi sähkö- tai vesijohto, se ei ole tässä tarkoitettua uudisrakentamista. Jos tuutte veljen kanssa edes vähän toimeen niin eiköhän ihan normaali kiinteistöyhtymä olisi helpompi. Verotus menee silloin henk koht verotuksessa esim kotitalousvähennys on tällöin käytössä toisin kuin Oy:ssä.


En ymmärrä miksi Oy olisi parempi, tähän olisi kiva kuulla viisaampien mielipiteitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje