Astianpesukone kuuma vesi

Astianpesukone , kylmään vai kuumaan veteen liitettynä. Tästä aina keskustellaan ja kaikki ovat ehdottomia omissa mielipiteissään. Suositus on ilmeisesti että kylmään, jottei kuuma vesi polta likaa kiinni astioihin vaan veden on parempi lämmetä hiljalleen. Onko tietoa sovittimista, joilla pyykinpesukoneen tai astianpesukoneen saa käyttämään tarvittaessa lämmintä hanavettä ? Siis silloin kuin kone lämmintä vettä tarvitsee, vaihtaisi venttiilillä kuumavesipuolelle ? Eräs mahdollisuus olisi kytkeä suoraan lämminvesihanaan, mutta siinä menee aika paljon lämmintä vettä hukkaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisista talouksista omistaa astianpesukoneen.


Tiesitkö nämä faktat astianpesukoneesta ? Kone on aina liitettävä kuumaan veteen ”. Eiks niin että astianpesukone lämmittää itse vetensä. Onko muilla tiskikone ruvennut pesemään pelkästään. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Keskustelu - Ottaako pesukone hanasta aina kylmää vettä? Energian säästö nykyaikaisilla koneilla on marginaalinen kytkettäessä lämpimään veteen ! Eli taloyhtiössä on hanat laitettu oletuksena siihen kylmäpuolelle, mutta me tietenkin vaihdoimme sen muovilärpäkkeen toiseen asentoon, koska halusimme käyttää ilmaista kuumaa vettä - emme lämmittää sitä omalla kustannuksella astianpesukoneessa. Kytke astianpesukone kuumaan veteen.


Meillä kaikki vesi kuuluu yhtiövastikkeeseen . Koneeseen kulkee suoraan lämmintä vettä, kun sen tulovesiliitäntä on kytketty kuumaan veteen. Mittaa desilitraa etikkaa astianpesukoneen ylähyllylle kulhoon tai lasiin. Kuten hyvin tiedämme näitä laitteita ei valmisteta vain tänne hygienian kehtoon pohjolaan. Kaikkialla ei lämpimän veden verkosto ole yhtä bakteerivapaa kuin meillä.


Vaikka Suomessa teoriassa olisi mahdollista säästää energiaa ja keittää perunat hanasta laskeutuessa kuumassa vesedssä, niin ainakin . Asiasta keskusteltu ryhmässä aina silloin tällöin, etsipä vanhat topicit. Onko kytketty kylmävesiliitäntään? Muistaakseni apk:n voi kytkeä kylmään tai kuumaan veteen. En tosin tiedä, vaikuttaako tämä edes ongelmaan, tulipa vain mieleen.


Ei kuuma , vaan lämminvesiliitäntää. Erotus on se, että keskieuroopassa on käytössä lämminvesi jonka lämpötila on enimmillään astetta eikä yleensä sitäkään, kun taas suomessa on kuumavesi , jonka lämpötila on astetta. Kuumaan veteen liittäminen rikkoo mm.


Testaa, saako koneesi tarpeeksi nopeasti kuumaa vettä. Katso kauanko kestää, että hanasta alkaa valua kuumaa vettä lavuaariin. Jos siihen menee kolme minuuttia, koneesi täyttyy kylmällä vedellä sen kolme minuuttia.


Lisäksi astianpesukoneet lähes aina myös kuivattavat esineet. Eivätkö koneet sitten lämmitä itse sitä vettä , ottavat ne sitten kylmää tai kuumaa ? Tuotapa kuitenkin kokeilen. Nyt ovat hyvät neuvot kalliita ja aion selvitä ongelmasta ilman huoltomiestä. Jos kone ei lämmitä vettä , niin siinä on jokin vika, joka vaatii korjaajaa.


Jos tiskikoneeseen menee kuuma vesi ja astioissa on valkuaisainepitoista ruokaa, palaa valkuaisaine lautaseen kiinni. Pesun jälkeen lautasessa voi havaita . Pesu- ja huuhteluveden lämpötilat ovat vastaavasti 60°C ja °C. Jos koneella on manuaalinen kuvunnos- to, älä avaa kupua ennen kuin loppuhuuhtelu on päättynyt. Mikäli astianpesukoneessa on automaattinen kuvun nosto- ja laskumekanismi, varo kuvun noustessa ja laskiessa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje