Puinen savustuskaappi

Jos Jakke ei vielä ole savustuskaappia ehtinyt tekemään, suosittelen lainaamaan kirjastosta kirjan, jossa mielestäni neuvotaan lähes kaikki tarpeellinen savustukseen liittyen. Kirjassa on rakennusohjeet muutamalle . Tarkoitus on rakentaa tontille puinen savustuskaappi mallia saaristo. Kaapissa savustetaan kalaa ja tietenkin lihaa.


Tuon kaapin nyt tekee kukin mieltymysten ( ulkonäkö) mukaan, mutta tuo alapää täytyis olla aika hyvä, että se sitten toimii ( puut palaa) eikä heti pala koppi päältä. Kopista sais komee ku tekis . Oletus Suositut Uusimmat Hinta Nimi. Mustang Electronic sähkösavustin. Perinteiseen tapaan tiilimuurin päälle asennettu puinen savustuskaappi kyllä toimii.


Mitä lie Venäjän maakaasuputkea alunperin :) Sisäilmatilaa ja ilmarakoa kannen välissä on sen . Itselläni on saaristomalli mutta koko tiilinen betonikatolla. Savustuskaapin polttopuista? Lämmitys paripesällistä mitä tahansa puhdasta puuta ( mäntyä, kuusta tms. ) Kun pesässä on jäljellä pelkkä hiillos, niin kalat sisään, 1-kuoretonta harmaaleppä kalikkaa hiillokselle ja kaikki luukut kiinni. Kaverillani on tuollainen, mutta kala kuivuu todella nopeasti :-( No koitan viellä löytää puisen :). Itelläni on tuommonen Narvi myös, ei kuivu kun ei aivan tappotulia pietä kokoaikaa pöntössä.


Juuri savustin pikkusiikaa pöntössä, ja mehukasta tuli. Jos ei halua fiilistellä ja haluaa helpon, ostaa verkkovirralla toimivan savustuskaapin. Kiinalainen Motonet-versus taitaa maksaa 1tai jotain. Ei riitä meikäläisellä kärsivällisyys. Kylmäsavustus ja palvaus onkin sitten oma lukunsa.


Pitää olla mainittu sähkövempain palvaukseen ja vähän toisenlainen kylmäsavuun. Suomalaisista puista savustukseen sopivat leppä, haapa, tammi ja vaahtera. Pura myyntipakkaus huolella ja poista kaikki pakkausmateriaali ennen savustuskaapin kokoamista. Saaristolaismallinen savustuskaappi tuulensuojaan. Huolehdi pakkausmateriaalin asianmukaisesta hävittämisestä.


Asenna lämpömittari savustusosan oveen sekä kolme puista nuppia oven kahvoihin sekä piipunhattuun. Tämän kirjan luettuani tein itselleni saaristolaismallisen savustuskaapin ja nyt useiden savustus kertojen jälkeen täytyy sanoa ettö enää ei tee mieli laittaa hyviä kaloja . Kahden tunnin savustuksen jälkeen tulos oli makuhermoja. Eikö tuo puinen koppi syty tuleen kun se on suoraan kiukaan päällä? Pirretski: :) Valmistuukos tuolla sitten miesten tekemää ruokaa :) siinä on sellainen tiiligrilli ja sen päällä puinen savustus kaappi että ainakin savukalaa tulee.


Hauska idea kuitenkin ja savukala on hyvää :) aivan. Ajatuksissa puinen kaappi. Onko merkitystä mitä puuta käyttää kaapin seiniin? Haapaa, koivua, tervaleppää, havupuuta?


Itse olen ainakin tykännyt kuhasta savustettuna. Täytyy vain muistaa savustaa vaalea lihaiset kalat selällään ja ankerias ym. Noin 20v tuli savustettua tuolla . Itsella ollut savustuslaatikko,ja nyt olen savustanut pihagrillissä(tiilestä rakenneltu). Molemmat on nopeita ja kala tuntuu helposti kärähtävän jos tulet ovat liian isot Cool. Nyt ajatuksena on tehdä savustusta varten vähän parempi versio, eli selalinen puinen savukaappi, mahtaako sit palaa heti ensikokeilussa . Välimuistissa Samankaltaisia Hyvä kattava lista savustukseen sopivista puista ja niiden ominaisuuksista löytyy täältä.


Omat suosikkini tässä (monesti yhdistelen usean puun savua):. Makea ja vahvasti hedelmäinen. Sopii oikeastaan yleisesti kaikelle mutta possun , naudan ja kanan kanssa käytän itse.


Palaa kuumana jos käyttää polttamalla . Välimuistissa Suomen olosuhteisiin valmistetut kylpytynnyrit sopivat mainiosti jokaiseen pihapiiriin, mökille tai vaikkapa yrityksesi edustuskäyttöön. Pihakalusteet ja grillit, Pirkanmaa, Myydään 4€ tänään 14:09. Puinen terassikaluste-setti sis.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje