Peltomaan kuoppatesti

ProAgria Keskusten ja ProAgria Keskusten Liiton johtamisjärjestelmälle on myönnetty ryhmäsertifikaatti. Peltomaan laatutestin itsearviointi ja kuoppatesti. Katri Ahponen, Sanna Penttinen . Tuloksena saat suuntaa-antavan kuvan lohkon tilanteesta. Toimita lomake maatilan sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle viimeistään 30. Arvioitavina ovat maaperän rakenne, lajirikkaus sekä veden sitomiskyky kastelu- ja ojitustarpeen määrittämiseen.


Testin tarkoituksena on auttaa kiinnittämään huomiota . Verkkosivuilta löydät myös tarvittavat lomakkeet tietojen kokoamista varten. Esimerkiksi pystyt tekemään ympäristökorvauksen edellyttämän peltomaan. Lainaus käyttäjältä: Hämeen maamies - 18. Kiitos,,joku sentään osaa vastata eikä vinoile täällä. Jos tuo on ainoa asia, joka ympäristösitoumuksessa tuottaa ongelmia, ihmettelen.


Voit tehdä peltomaan laatutestin esimerkiksi 200 . Tältä sivustolta löytyvän . Kuoppatestin havainnot tehdään murtopinnoilta. Maakerrosten tunnistaminen. Tunnista ruokamultakerros ja pohjamaakerros havaintojen tekoa varten.


Ruokamultakerros on yleensä tummempi kuin pohjamaa, koska siinä on enemmän eloperäistä ainesta. Merkitse havaintolomakkeelle . Maan kosteustilan arviointi. Tärkkelysperunapalkkion myöntäminen edellyttää, että viljelijä on tehnyt kaksiosaisen peltomaan laatutestin. Laatutesti pitää tehdä jokaiselta lohkolta, jolla tärkkelysperunaa viljellään. Ensimmäinen osa laatutestiä oli lohkokohtaisen itsearviointilomakkeen täyttäminen 1. Itsearviointi tehdään itsearviointilomakkeen avulla.


Aistinvaraiset havainnot tehdään peltoon kaivetusta kuopasta. Toimenpide tunnetaan myös nimellä kuoppatesti. Tukioikeuksien haku kansallisesta varannosta tämän vuoden osalta on päättynyt 15. Hakulomake 2ja hakuohjeet.


Suositellaan tehtäväksi Vipu -palvelussa, laatutestin . TehoPlus-hanke on tuottanut videon kuoppatestin tekemisestä ja havaintojen tekemisestä kuopan äärellä. Testin avulla nähdään mitä maan alla tapahtuu sekä sen avulla viljelijä voi seurata toimintansa vaikutusta maan rakenteeseen. Merja Myllys, Ansa Palojärvi, MTT ja Laura Alakukku,.


Pellolla tehtävä testi arvioi maan fysikaalisia ja biologisia ominaisuuksia. Ympäristökorvaukseen liittyvä peltomaan laatutesti on vielä kattavampi ja lomakkeen avulla helppokin suorittaa. Jos haluaa samalla täyttää ympäristötuen vaatimusta, kannattaa tehdä tämä laajempi kuoppatesti. Maasta tutkitaan muun muassa sen ilmavuutta, maan multavuutta ja mururakennetta, juuriston . MAVI:n sivuilta löytyy myös ohjeistus peltomaan laatutestin tekoon ja ohjevideo VIPU-osiosta.


Havainnot maan ominaisuuksista pellolla. Kaivetaan maata lapiolla ja tehdään havaintoja maan ominaisuuksista. Rajala: Miten tunnistaa . Read what people are saying and join the conversation.


Maatalousrengaskurssi I, Salossa 1. Maakosketus ja vetokykyä - mitä kaikkea tulisi tietää renkaista materiaalit tästä. Jussi Knaapin esitys Kohti täyttä satoa Järki Pelto -tilaisuudessa 2. Huomaa esityksessä jokaisella sivulla vas. Jos viljelijä on osallistunut momentin kohdassa tarkoitettuun viisipäiväiseen koulutukseen päivänä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje