Kuivatut omenalastut

Kanelilla ja sitruunalla maustetut, rapeat omenalastut ovat mukava pikkunaposteltava koko perheelle. Mikä parasta, näitä herkkuja tehdessä kotiin tulvii uunista ihana vastaleivotun korvapuustin tuoksu. Omenalastut ovat myös mainio koriste erilaisille kakuille ja jälkiruoille. Kotimaiset omenat ovat pian parhaimmillaan ja silloin kannattaa kokeilla myös kuivatettuja omenalastuja omenapiirakoiden, hillojen ja tuoreiden omenoiden lisäksi.


Lämpötilaksi kuivuriin kannattaa laittaa noin astetta jos haluaa omenan entsyymien säilyvän. Kuivatut omenalastut on helppo . Jos haluat säilöttäviä omenalastuja , kuivata niitä kunnes kosteus on haihtunut kokonaan. Hiukan pehmeät ja nahkeat omenaviipaleet ovat valmiita noin tunnin kuluttua.


Diy - kuivatut omenalastut. Omenakausi on alkanut ja kun löysin mainion ohjeen kuivattuihin omenalastuihin, päätin kokeilla tehdä niitä. Ohje löytyy Kuu yrttitarhassa blogista. Itse tein omenalastut seuraavasti: Siivutin omenat kuorineen ja laitoin kulhoon, jossa oli sitruunoista puristettua mehua. Huuhtele omenat ja ota niistä siemenkodat pois omenaporalla.


Leikkaa omenat poikittain mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Asettele omenalastut leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle kanelia ja kardemummaa. Siirrä pelti alle sata-asteiseen uuniin (noin astetta) yön ajaksi. Kuori omenat ja poista siemenet sekä siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi.


Mitä ohuempia siivut ovat, sitä nopeammin ne kuivuvat. Levitä omenaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi uunipellille ja laita sähkö- tai leivinuuniin, jonka lämpötila ei kuivatuksen aikana saa nousta yli asteen. Myös näin alkuvuoden vyötärönpienennyskampanjan aikaan tekee mieli napostella jotain rouskuvia raksuja.


Rapsakat kanelilla maustetut omenalastut soveltuvat kivasti tähän tarkoitukseen ainakin omalla kohdallani. Uunissa paahtaen omenalastut rapeutuvat eivätkä jää nahkeiksi, kuten vaikkapa . Lähde: Peggyn pieni punainen keittiö. Pese omenat, mutta älä kuori niitä. Leikkaa veitsellä ohkaisia muutaman millin paksuisia siivuja omenoista.


Ei tarvitse poistaa omenakotaa, mutta kerää siemenet pois. Laita omenasiivut kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. Lisää joukkoon myös haluamasi mausteet, itse suosin . Antti Taskisen rapeiden omenalastujen salaisuus on terävä sushiveitsi, jolla saa tehtyä tarpeeksi ohuita lastuja. Joinakin aamuina paimiolaisen Antti Taskisen kotona tuoksuu ihan omenapiirakalle. Syynä ei ole kuitenkaan yöllinen leipomisvimma, vaan se, että kuivurissa on tehty . Aina välillä on kokeiltava lapsille vältössä olevia ruoka-aineita.


Kovin usein emme enää näitä tee, koska sopivan hetken löytäminen tuntuu kovin hankalalta. Lapsen tulisi olla täysin terve, oireeton ja hyvävointinen ennen kokeilua ja harvassa ovat ne päivät, jolloin ei mitään ole meneillään. Toinen vaihtoehto on omenoiden kuivaaminen esimerkiksi uunissa tai kuivurissa. Paista omenalastuja 100-asteisessa uunissa tunnin molemmin puolin.


Makeiksi välipalaherkuiksi . Siksi olemme tehneet niistä rapeita omenalastuja , joita voit nauttia välipalana tai lisätä puuroon, jogurttiin ym. Säilytys kuivassa ja viileässä tiiviisti . Tietoa: Tuotetta ei tule käyttää . Varmaan melkein jokaisella on joku, jolta aina syksyn tullen saa omenoita, vaikka omaa omenapuuta ei löytyisikään. Me olemme siitä onnellisessa asemassa, että omenoita tulee monelta suunnalta. Niille, joilla puita on paljon ja sato runsas vs. Uuniomenoita, mehua, kuivattuja omenalastuja ja tuoreita herkkuhedelmiä – omenasta on moneksi.


Katso ideoita eri omenalajikkeiden käyttöön.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje