Wc huuhtelu vedenkulutus

Uusimmissa malleissa on veden kulutusta entisestään vähennetty. Istuimissa, joissa on ns. Suurimman säästön voit saada kiinnittämällä huomiota suihkussa käytettyyn aikaan. HENKISEN PERHEEN ARVIOITU.


Kotitalouksien vedenkulutus on n. WC :n huuhteluun noin litraa.

Koko vesimäärä on puhdistettu juotavaksi, vaikka juomiseen ja ruokatalouteen kuluu vain . Verto-vedenmittausjärjestelmän avulla omaa vedenkäyttöä on helppo seurata. Kun näet suoraan oman tai perheesi kulutuksen, on myös veden säästäminen helppoa. Tiedättehän nämä wc -pöntöt, joissa on vessaa vedettäessä valittavissa ne Iso hätä tai Pieni hätä-painikkeet? HuoPyykinpesussa veteen kuluu enemmän rahaa, kuin koneen käyttä- mään sähköön. Uudet wc -pöntöt kulutta- vat vettä yhdellä huuhtelu - kerralla – litraa.


Asennustöillä on saavutettu jopa vähenemä vedenkulutuksessa. Helppo tapa säästää juomavedeksi puhdistetun veden käyttöä on korvata osa käytettävästä vedestä sadevedellä. Sadevettä voidaan hyödyntää jopa wc -pytyn huuhteluun tai vaikka pyykinpesuun.

Nämä vaativat kuitenkin usein . Wc -pöntön pieni huuhtelu ei enää riitä. Kodinkoneet käyttävät nykyään huomattavasti vähemmän vettä kuin aikaisemmin. Samalla savipohjaiset pesuaineet ovat tulleet fosfaattia sisältävien pesuaineiden tilalle. Tämä yhdistettynä vedenkulutuksen pienentymiseen on loka-autoyrittäjän mielestä hankala . Normaali huuhtelu kuluttaa vain litraa, ja kaksoishuuhtelumallien pieni huuhtelu vain n. Halutessasi voit toki muuttaa huuhtelumääriä. Arkea helpottavia ominaisuuksia.


Kuinka paljon wc :ltä voi vaatia? IDO- wc -istuimien sileä Smart-lasite vähentää lian tarttumista wc -istuimeen ja tekee puhdistuksesta helppoa. Helpoin tapa wc :n vedenkulutuksen pitämiseen kurissa on kaksipainikkeinen huuhtelu , joka alkaakin olla yleistä uusissa kalusteissa. Vähimmillään wc :n huuhteluun menee tällöin vain litraa.


Vanhimmat vielä käytössä olevat pöntöt hulauttavat viemäriin pahimmillaan yhdeksän litraa. Joka suihkukerralla jää siten n. Voisi laskea, että säästyy ainakin 3. Olen muuttamassa asuntoon, jossa haluaisin nimenomaan säästää vedenkulutusta mahdollisimman paljon ja mietinkin juuri tuota WC -pöntön valtavaa vedenkulutusta. Vanha pönttö voi viedä jopa litraa yhdellä huuhtelulla.


Tällöin minimoidaan käymälän veden kulutus ja samalla pienennetään kulkuneuvon vesilastin massaa. Nykyisin junien WC :t toimivat yleensä alipaineella, mutta vanhemmissa junissa jätökset saatetaan laskea yhä suoraan raiteille.

Mikäli vesi ei muutu normaaliksi kohtuullisen huuhtelun jälkeen, ota yhteys HS-Veteen puh. Seuraavan sukupolven malleissa säiliö siirrettiin kulhon yhteyteen. Näin luotiin ” matalahuuhtelu”– WC , mutta sen vedenkulutus oli edelleen suurta: vähintään litraa vettä viemäriin jokaisella huuhtelukerralla. Nykyajan WC :t tarjoavat kaksi mahdollisuutta: pieni litran ja iso litran huuhtelu. IS:n kyselyn mukaan jopa prosenttia lukijoista pissaa suihkussa ollessaan.


Tekevätkö suihkussa pissaajat siis ekoteon? Jos peseytyessään virtsaisi samalla, eikös . Valkoinen piiloviemäri- wc , kiinnitysreiät wc -jalassa. Sisäänrakennettu Fresh WC -raikastintoiminto. Suihkun käyttötapa hallitsee vedenkulutuksen suuruutta ja voi helposti jopa moninkertaistaa kokonaisvedenkulutusmäärän.


Perheen pelkkä suihkussakäynti voi. Hyödynnä sade- ja harmaavedet esimerkiksi WC -istuimen huuhtelussa , autojen ja rakenteiden pesussa tai pihan kastelussa. Säädä hanojen virtaamat oikeiksi, . Veden kulutus siis suurta.


Yleisten tilojen wessoissa, missä on pöntöissä iso ja pieni huuhtelu , kytketään pieni huuhtelu pois päältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje