Pönttöuuni lasiluukut

Voiko pönttöuuniin saada lasiluukut ? Lisäksi saatavilla Tapani Puosin valmistamia luukkuja. Minkä kokoinen pönttöuuni on? Paljonko pönttöuuni painaa? Valitse sinäkin kotisi lämmönantajaksi, tunnelman luojaksi ja silmän iloksi kaunis pönttöuuni.


Pienellä työstämisellä tämä kipinäverkkomalli (koko 30x26) sopii lähes kaikkiin uuneihin. Elastinen, jota voidaan kaventaa . Kipinäverkko on saranatapitettu ja vetimellä varustettu. Paistouuni 58 lasiluukku. Takkaluukku 4erkkeri, 2-ovinen holvikaari, 410x680mm,. Löytyy mutta mistä, olen nähnyt lasiluukut pönttöuunissa.


Kaarevan luukun vaihto hajoittamatta koko hökötystä ompi hitonmoinenhomma. Vaikka ulkomitat täsmäiskin niin sisään jäävän osan mitoissa kymmeniä vaihtoehtoja, kokeilin vaihtaa,lopputulos että raahaa migin perkele sisälle ja hitsaa . Tietääkö kukaan mistä saisi lasisia pönttöuunin luukkuja? Onkohan jokaisen uunin luukut erikokoiset vai onko standardikokoa. Ja mitäköhän hintaluokkaa luukut olisi.


Ainakin olohuoneen pönttöön olisi lasiset luukunovet mukava saada, niin voisi välillä tuijottaa tulta kun miehen naama alkaa kyllästyttää. Tällöin pönttöuunin ominaisuudet ovat parhaimmillaan ja se. Pönttöuunin luukku irti 19. Luukkuvalinnalla viimeistelet sisustuksen.


Laajassa valikoimassamme on modernien lasiluukkujen lisäksi perinteisiä valurautaisia takkaluukkuja. Mikä on tunnelmallisempaa, kuin seurata elävän liekin salaperäistä loimotusta? Meissä suomalaisissa asuu syvällä kunnioitus elävää liekkiä kohtaan. Liekit säteilevät myös miellyttävää lämpöä lasiluukkujen läpi. Pystyuuni muurattu vanhoihin peltikuoriin.


Kantikas vihreä pystyuuni. Peltiosat toimitetaan maalaamattomina. Vanhoja valurautaisia pönttöuunin luukkuja. Keskikokoinen PorinMatti. Suomen laadukkaimmat takkaluukut, tuhkaluukut ja takkatarvikkeet!


Tapani Puosi Oy valmistaa erityyppiset takkaluukut, tuhkaluukut ja takkatarvikkeet yli vuoden vankalla kokemuksella ja tietotaidolla. Tapani Puosi Oy:n laajasta valikoimasta löydät niin laadukkaat lasiluukut , upeat umpiluukut kuin tukevat tuhkaluukutkin. Nopeasti kotiin toimitettuna. Tiilirakenteen pönttöuuni on taloudellinen ja luonnollinen lämmönlähde. Pohjanmaan Tiilirakenne on valmistanut uuneja Ilmajoella jo yli vuotta.


Maailman suurimman pönttöuunitehtaan yhteydessä toimii myös uunimyymälä, . Mitat: 2x 3(3x 410) mm. Uunin luukuksi voit valita uudet lasiluukut tai umpiluukut. Materiaali: musta tiivis lasiluukku. Edullisin vaihtoehto on hankkia vanhat kunnostetut umpiluukut.


Uudet uuninkuoret käytän pulverimaalaamossa, joten voit valita mieleisesi värin RAL-värikartasta. Uunin sydän ja yläpalotila muurataan tulitiilistä . Jälkikäteen Doddit teettivät vielä tulipesän suojaksi lasiluukun , jotta rautaluukut voidaan pitää auki, kun tuli räiskyy uunissa. Kulmahuoneen pönttöuuni tilattiin Pohjanmaan tiilirakenteelta ja sen mukana tulivat modernit lasiluukut , jotka eivät mielestäni sovi siihen lainkaan. Sitten vielä kävi niin, että väärinkäsityksen vuoksi tilasimme alunperin yksiovisen luukun, jonka vaihdoimme tilausvahvistuksen saatuamme kaksioviseen . Jos uunia kohotetaan ylöspäin niin silloin lämpöteho kasvaa, sanoo Jari Autio. Hänen mukaansa pönttöuunin yleisin korkeus lähentelee kahta metriä.


Nyt suosiossa ovat lasiluukut ja kirkkaat värit: punaiset, vihreät, keltaiset ja mustat. Aution mukaan pönttöuuni pitäisi vaihtaa uuteen noin vuoden välein. Takkatulen tunnelman toivossa tilattiin Tapani Puosilta Lietosta pönttöuuniin yksiovinen lasiluukku.


Monethan ovat sitä mieltä, että moinen pilaa perinteisen pönttöuunin , mutta me halusimme lasin jotta voidaan nauttia myös tulen loimusta. Seuraavana viikonloppuna .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje