Haju pois jääkaapista martat

Ruokasoodaa voi kaataa avoimeen kulhoon ja laittaa sen jääkaappiin kuivana jauheena. Sooda toimii tehokkaasti ja imee pois hajut melko äkkiä. Jos paha haju ei lähde jääkaapista edes pesemällä, kannattaa kokeilla edullisia ja luonnollisia hajusieppareita. Laita jääkaappi takaisin päälle. Irrota pistotulppa imuroinnin ajaksi.


Anna jääkaapin pintojen kuivua ennen uudelleen täyttämistä.

Käy läpi ruuat, jotka aiot laittaa jääkaappiin. Heitä pois vanhaksi menneet ruuat ja sellaiset elintarvikkeet, joita et koskaan käytä. Kytke virta ja järjestä tavarat jääkaappiin. Lue myös: (MTV LIFESTYLE).


Jos jääkaappi vaatii sulatuksen, se on syytä tehdä säännöllisesti ja aina silloin, kun huurrekerros on paksumpi kuin ½ cm. Samalla näet, mitkä ruoat on aihetta käyttää nopeasti, mitä uutta tarvitset ja mitä on pakko heittää pois. Onko jotain martta vinkkiä siihen, miten jääkaapissa olevan eltaantuneen hajun saa pois. Olen käynyt jääkaapin sisällön läpi enkä keksi mistä tuo haju tulee.


Kaikki vinkit otetaan vastaan.

Pilaantuneet ruuat on heitetty pois mutta haju jäi. Kun jääkaappiin on jäänyt epämiellyttävä haju , sen saa pois käytetyn kahvinsuodatinpussin avulla. Kostea suodatinpussi (jossa purut edelleen ovat) asetetaan jääkaappiin ja se imee hajut itseensä. Suodatinpussi heitetään pois ja jos hajuja on yhä, sama toistetaan aina uudella hajunsyöjällä niin monta kertaa, että hajut. Höh,meinasin myös ehdottaa ettet kävis jääkaapissa röökillä,mutta selitys tuli.


Ottaa hajut pois näpsäkästi jääkaapista. Etelä-Pohjanmaan Marttojen erikoisneuvoja Eija Tuukkanen kävi Kokkolassa kertomassa, kuinka jääkaappi saadaan helpoimmin edustuskuntoon. Ota kaikki elintarvikkeet pois kaapista. Epämiellyttävät hajut lähtevät, kun ripottelet kosteaan tahraan esimerkiksi ruokasoodaa tai etikkaa. Miten jääkaapista saa pois ummehtuneen hajun ja mistä haju johtuu?


Luin jostain, että ruokasoodalla liotetulla rätillä lemusta pääsisi eroon, muttei aut. Ostettiin eilen käytetty jääkaappi. Ovet olivat kiinni (tietenkin), muttei haissut ihan kuolemalle.


Nyt siinä on sellainen ärsyttävä haju , jota en osaa selittää. Kone ei siis ole vielä edes päällä, vaan tällä hetkellä ovet auki keskellä huonetta, mutta haluan tuon hajun ensin pois , ennenkuin laitan sinne eväitä. Etikan jälkeensä jättämä haju lähtee pois tuulettamalla.


Myös jääkaapin koneisto on hyvä puhdistaa ainakin kerran vuodessa imuroimalla, imurointia ajaksi on syytä irrottaa jääkaappi verkkovirrasta. Anna vaikuttaa noin minuuttia ennen imurointia. Tämä pitää myös syöpäläiset kurissa.

Jääkaapin puhdistus - koneiston puhdistaminen. Ikävät hajut saat pois jääkaapista laittamalla kostean sanomalehden jääkaappiin. Paperi imee hajun itseensä. Lieden tummentumat saa poistettua tavallisella . Sitä paitsi kukaan tuskin haluaa ottaa riskiä, että tarjottaviin tarttuu likaisesta jääkaapista tunkkainen haju. Jos jääkaapin takaseinässä kuitenkin on jostain syystä huurrekerros, kannattaa huomioida, että sitä ei saa raaputtaa pois terävällä esineellä, vaan huurteen täytyy antaa sulaa rauhassa.


Suola ja etikka raikastavat ja poistavat hajut. Suolan ja etikan seoksella raikastuu myös jääkaappi. Aseta pieni kupillinen seosta jääkaapin hyllylle pitämään hajut poissa.


Etikka on vanha mainio puhdistusaine, edullinen ja monikäyttöinen jolla saa myös pahat hajut pois. Kristallikruunut kirkastuvat. Kasvinosat siivilöidään uutteesta pois. On rehevää, on kukkaisaa – on keskikesä.


Mutta miksi tuo nainen hortoilee pärekorinsa kanssa tuolla, missä mökkipiha villiintyy metsäksi? Hän poimii koriinsa lehtiä . Tavallinen ruokasooda kirkastaa pinttyneet pinnat ja vie pois hien hajun. Pari ruokalusikallista ruokasoodaa pesukoneeseen tasapainottaa hien hajut pois. Yksi nyrkkisääntö sopii kaikkiin tuotteisiin – heitä nämä ruuat pakastimestasi heti pois.


Martat kertovat sivuillaan, että pakastaminen on hyvä tapa säilöä esimerkiksi marjoja talvea varten tai antaa muulle ruoalle hieman pidempi elämä, mutta. Ennen joulua olisikin hyvä puhdistaa jääkaappi ja pakastin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje