Ristiäiset kotona pukeutuminen

Siisti asu ja hillityn hallittu ulkomuoto riittänee ja on kohteliasta isäntäväkeä kohtaan. Paljolti pukeutumista määrää se pidetäänkö tilaisuus kirkossa vai kotona. Kotitilaisuus sallinee rennomman tyylin. Kirkossa kohteliasta ainakin niitä kohtaan, jotka kirkkoa kunnioittavat, välttää ylilyöntejä pukeutumissa.


Ristiäiset talvella - kummitädin asu 21. Kysymyksiä ristiäisiin liittyen 18.

Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Arjen apu › Perhejuhlien pukeutumisopas Välimuistissa Samankaltaisia Arvio: - ‎ääntä 16. Kastejuhla – pukeutumisetiketti. Vaikka kastejuhla pidetään usein kotona , sen ei tarvitse laskea pukeutumisen tasoa – onhan kyse juhlasta.


Siistit pyhävaatteet ja sisäkengät ovat sopiva valinta sekä aikuisille että lapsille. Pukeutuminen kastejuhlaan . Jos taas kaste on kirkossa ja kahvit kotona , niin laita sitten kirkkoon jakku, juhlava neulejakku tms. Tyylikkyys on muotia aina:.

Kannattaa muistaa että ristiäiset on yleensä ihmisen ensimmäiset juhlat ja pukeutumisella osoitetaan kunnioitusta juhlakalua kohtaan. Naisilla sopiva valinta on kaunis leninki, jakkupuku tai housuasu. Lisäksi kannattaa muistaa, että kirkkoon ei mennä paljain olkapäin.


Miehille aina sopiva valinta on tumma puku, kesällä käy myös vaaleampi puku tai . Kun perheeseen syntyy ensimmäinen lapsi, vanhemmat valitsevat lapselle sukunimen. Sama sukunimi annetaan perheen kaikille lapsille. Se voi olla isän tai äidin sukunimi tai. Varataan seurakunnan tilat kastetta seuraavaan juhlatilaisuuteen, ellei sitä pidetä kotona.


Mistä olette löytäneet parhaat vaatteet kastetilaisuuteen? Meillä kastetilaisuus kotona. Olin sukulaislapsen ristiäisissä ja olin pukeutunut pellavaiseen, harmaaseen housupukuun.


Kaikilla muilla oli kuitenkin lyhyet mustat juhlamekot huiveineen ja korkokenkineen, ja tunsin itseni ihan alipukeutuneeksi. Kokemuksen tuoma varmuus on hyvä, se karsii liian yrittämisen. Yleensä tapahtumat on pidetty kotona. Lähes kaikilla miehillä on . Tee valitus toisesta kuvasta.


Mutta kysymys kuuluu, että alkaako tuo pituus ”ihistämään”.

Kirkkoon en näin lyhyellä helmalla lähtisi, mutta ehkä se just ja just menee kotiristiäisiin. Arvokas juhla kyseessä, joten sen takia mietin tuota pituutta. Kesäbileisiin kavereiden kanssahan tämä menisi ilman sukkeleita . Jos kotona on vähän tilaa tai jos tilaisuuteen kaivataan juhlavampaa ympäristöä, ristiäiset voidaan järjestää myös kirkossa.


Tilaisuus noudattaa pitkälti samaa kaavaa kuin kotona puheineen, virsineen ja kasteineen. Varmistakaa, että päivä sopii esim. Jos ette halua pitää juhlia kotona , selvittäkää kirkon tai muun juhlapaikan vapaana . Ei aikuinenkaan viihtyisi, jos kotona ja työpaikalla kaikki seinät ja katto olisivat mustia. Kuoleman yhteyteen ja hautajaisiin musta sensijaan sopii.


Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Kirkollisen vihkimisen voi järjestää myös pienimuotoisesti, esimerkiksi ristiäisten yhteydessä. Läsnä tulee kuitenkin olla vähintään kaksi todistajaa.


Pienimuotoinen vihkiminen voi tapahtua kirkossa, vihkiparin kotona tai muussa sopivassa paikassa. Mulla oli ristiäisissä tällainen juhlamekko. Ei todellakaan mikään käytännöllisin, mutta raskauden jälkeen musta oli ihana pukeutua normaaliin juhla-asuun. Imetin tytön kotona juuri ennen kappelissa tapahtunutta kastetta ja otimme kappeliin mukaan paniikkipullon. Sunnuntaina sitten oli varsinainen juhla, joka ei ollut kotona ja johon tuli vieraita enemmän.


Kummityttöni mies on kokki joten ruokaa oli ja se oli niin hyvää! Paltamon seurakunta ei peri vuokraa seurakuntatalojen käytöstä. Aikuisen kaste toimiteaan kirkossa tai muussa sopivassa paikassa.


Nuoren ja aikuisen kaste toimitetaan kirkossa, kotona tai muussa sopivassa paikassa. Toimituksessa tulee olla läsnä vähintään kaksi täysi-ikäistä todistajaa, esimerkiksi vanhemmat tai kummit. Hän tunnustaa kasteen yhteydessä kirkon uskon lausumalla uskontunnustuksen . Suosittelisin minäkin kyllä kysymään vähän tilaisuuden luonteesta vanhemmiltakin, jotka ilmeisesti hyvin tunnet kun kummiksikin olet päässyt. Ovatko ristiäiset kirkossa vaiko kotona ?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje