Pelastuslaki nuohous

Nuohous ja ilmanvaihtolaitteiden huolto. Käytännössä muutos tarkoittaisi piirinuohousjärjestelmästä luopumista. Tulisijojen ja savuhormien säännöllinen nuohous parantaa paloturvallisuutta. Vakituisessa asuinkäytössä olevassa asunnossa tulisijat on nuohottava kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnossa kolmen vuoden välein. Sisäministeriössä on käynnissä nuohouksen uudistamishanke.


Myös nuohouksen hintasääntely ehdotetaan lopetettavaksi. Rakennusten palo- ja poistumisturvallisuus. Omatoiminen varautuminen. Esiselvitys nuohousta koskevan lainsäädännön muutostarpeista.


Sääntelyn toimivuuden arviointi. Nuohoojien määrä on ollut laskusuunnassa. Poikkeuksena tästä on Tammelan 2. Pohjois – Karjalassa on päätetty nuohouksen järjestämistavaksi piirinuohousjärjestelmä, jolloin lakisääteisen nuohouksen. Kiinteistöjen pelastustiet. Muutos vaati lain muuttamisen, sillä tällä hetkellä nuohouksesta määrätään pelastuslaissa ja -asetuksessa.


Normien purkamisen hengessä haluttaisiin vapauttaa myös nuohous. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi pelastuslakia siten, että alueen pelastustoimelta poistet- taisiin velvoite. Luonnos hallituksen esitykseksi pelastuslain muuttamisesta ( nuohous ). Mitä mieltä olette luonnoksesta hallituksen esitykseksi?


Kannatamme esitystä osittain. Pelastuslaki luku nuohouspalvelut . Nykyisen pelastuslain mukaan pelastuslaitosten on järjestettävä nuohouspalvelut alueelleen. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella pelastustoimi hankkii nuohouspalvelut palvelun tuottajalta. Tällöin pelastustoimi voi päätöksellään järjestää nuohoustoimen niin, että asiakas valitsee nuohoojan itse.


Myös hinnan määrittely on tällöin . Nykylain mukaan pelastuslaitos päättää nuohouksen. Verollinen yksikköhinta € : Hartola, Heinola,. Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola,.


Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Asikkalassa on nuohouksessa vapaa kilpailu. Lisäksi nuohouksella edistetään energian . Elinkeinoelämän keskusliiton antama lausunto löytyy tästä: Lausunto pelastuslain muuttamisesta ( nuohous ).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje