Lissabon kristus patsas

Kristuksen patsaalla joka seisoo käsivarret ojossa Tagus joen eteläpenkereellä, Almadassa, avautuen yli kaupungin tältä näköalapaikalta. Vastarannalla siintää myös yli 1metriä korkea Kristus-monumentti (Cristo Rei). Näky tuo mieleen Rio de Janeiron vastaavan monumentin.


Kristus - patsaalla pääsee käymään ja nousemaan hissillä metrin korkeuteen näköalatasanteelle. Almadaan pääsee matkustamalla lautalla Cais do Sodrésta Cacilhasiin . Vaikeimman kulkuyhteyden päässä on Cristo Redentor de los Andes -patsas, .

Kristus Vapahtaja (port. Cristo Redentor) on Jeesusta esittävä, metriä korkea ja 7tonnin painoinen patsas 7metrin korkuisen Corcovadovuoren huipulla. Patsaan on suunnitellut . Patsas on Rio de Janeiron ja koko Brasilian symboli. Lissabonin seudulle voi lähteä golfaamaan ja harrastamaan muitakin urheilulajeja, ja Cascais ja Estoril ovat tähän merenrannalla oivia paikkoja.


Lissabonissa voi myös surfata ja vierailla suurella Kristus -aiheisella patsaalla Tejojoen toisella . Joukkoon liittyvät myös muun muassa Tukholman Globen-areena, Prahan Tanssiaistalo ja Lissabonin Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Belémin torni. Suomi- valaistuksia löytää myös muun muassa Mosambikissa, Venäjällä, . Etiopia, Addis Abeba: Juudaan leijona -patsas Etiopian kansallisteatterin edustalla. Puolen tunnin halpa junamatka.

Belemin patsas ja venesatama. Nähtiin Lissabonissa myös hevonen. Komeitä rakennuksia ja puistoalueita näkyi . Tejo-joen ylittävä Ponte de Abril (huhtikuun 25. päivän) -silta ja joen vastarannalla kaupunkia suojeleva Cristo Rei -patsas. Etelästä Algarven suunnasta kaupunkiin tultaessa ohitetaan Kristuspatsas ja ylitetään Euroopan pisin riippusilta, joka ennen Neilikkavallankumousta oli nimeltään Salazarin silta.


Patsas sijaitsee yhden Lissabonin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan vieressä. Lissabon on ollut Portugalin pääkaupunkina jo vuodesta . Kun Annan kanssa katseltiin patsasta , sen luona kävi vanhempi rouva, joka teki ristinmerkkiä, rukoili ja toi jotakin patsaan luokse. Yllä olevassa kuvassa oleva monumentti on nimeltään Cristo Rei eli Kristus Kuningas.


Lähes maata, kohdetta. Maailma onnittelee satavuotiasta Suomea sinivalkoisin juhlavalaisuin. Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan tällä viikolla sinivalkoisin juhlavalaisuin kautta Suomen, mutta myös lähes maassa ympäri maailman. Patsaalla ilmaistaan kiitollisuutta siitä, että portugalilaiset säästyivät toisen maailmansodan tuhoilta.


Sen esikuvana oli Rio de Janeiron Kristus Vapahtaja -patsas. Lissabonin punaisten lyhtyjen alue, mutta viime vuosien aikana sinne on syntynyt nuorison suosimien klubien keskittymä. Pitää vain toivoa, ettei sada vettä koko reissun ajan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje