Helppo paella resepti

Ennen olin tehnyt vain reseptillä kevyen keittiön helppo paella , mutta tuo mies ei mitään vegaanista syö. Itse herkuttelin vielä mustekalanrenkailla, avattiin shampanjapullo ostamani halvan valkkarin sijaan. Paella on espanjalainen versio pyttipannusta. Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata maistuu isommallekin porukalle. Paranee seuraavaa päivää kohti ja myös muksut tykkäävät.


Vaalea leipä lautasen putsaamiseen on oiva juttu ;-) Gluteeniton, kananmunaton, maidoton, vähärasvainen. Hyvä paella ohje on kesäpäivän pelastus, joten laita ohje talteen! Siitä tykkäävät kaikki ja se valmistuu mukavasti ulkona suuressa muurinpohjapannussa. Muuten kaikin puolin hyvä resepti ja helppo tekoinen ruoka. Aina kun lukee: lapsillekin sopii, niin tietää, että kannattaa jättää väliin.


Yksi pieni kysymys teille:lapsillekin sopii - ihmiset: Miksei . Espanjalainen herkku, ruokaisa paella , maistuu maukkaalta myös kylmänä. Mieleenpainuvin paellakokemukseni lienee Espanjan sijaan koettu Miamissa, jossa tilasimme pieneen nälkäämme paellan puoliksi. Alkuperäinen paella tulee Valenciasta, eikä siinä ole äyriäisiä. Katso paellan resepti ja kokeile, kuinka espanjalainen herkku syntyy kotikeittiössä!


Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä. Rannikolla se sisältää totta kai meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa. Riisi maustetaan ja värjätään sahramilla. Mehevä paella on oiva ruoka isolle porukalle.


Siinä on jokaiselle jotain ja kaikki pääsevät osallistumaan esivalmisteluihin. Ylikypsä riisi pilaa paellan. Jos paella porisee kovaa, voit joutua lisäämään enemmän nestettä kuin ohjeessa.


Lientä voi myös jäädä yli. Valmistusaika: minuuttia. Kuori katkaravut ja ota myös kuoret talteen. Jätä muutama katkarapu kokonaiseksi. Paahda kuoria öljyssä kattilan pohjalla ja kaada päälle vettä.


Keitä vartin ja siivilöi. Laita sinisimpukat toiseen kattilaan valkoviinin kera. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta. Mitä tehdä kun kaapissa on valmiina ainoastaan tomaattia, sipuli ja hunajamarinoituja kanasuikaleita… Kysytään tietenkin työpaikan ruokalan keittäjätädiltä neuvoa mitä niistä voi laittaa!


Häneltä tuli erittäin hyvä idea nopeaa paella -tyyppistä ratkaisua varten. Kaupasta piti napata mukaan vai pari ainesta ja. Halusimme testata Kesäkeittiön paellapannua, mutta kyseinen ruokalaji ei ole ( vielä) mikään meikäläisen bravuuri.


Muistan kokanneeni sitä kerran aiemmin vuosia sitten serkkuni rippijuhliin. Ei mitään hajuakaan silloisesta reseptistä , joten tällä kertaa turvauduimme herra Jamie Oliverin paellaohjeeseen. Se on ruokalaji, jota on helppo tehdä myös isolle porukalle. Säätele broileripaellan tulisuutta vaihtelemalla chilin määrää.


Kypsennä 200-asteisessa noin minuuttia. Sekoita kalapalat ja katkaravut muiden ainesten joukkoon, lisää tarvittaessa kanalientä. Jatka kypsentämistä minuuttia. Tarkista maku ja kypsyys.


Lähetä resepti sähköpostilla . Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje