Pyykinpesukone sähkönkulutus

Kuluttaja-lehti laski, kuinka paljon vuodessa kuluu sähköä pyykinpesuun. Eri laitteiden sähkönkulutus. Olemme koonneet tälle sivulle yleisimpien sähkölaitteiden energiankulutustiedot käyttöösi. Sähkönkulutus on ilmoitettu taulukossa laitteiden keskimääräisenä kulutuksena.


Sähkölaitteiden keskimääräinen sähkönkulutus. Taulukossa ovat kodinkoneiden keskimääräiset kulutukset kilowattitunteina ja sentteinä. Keskikulutukset ovat suuntaa antavia ja vaihtelevat merkkikohtaisesti.


Kodinkoneet kuluttavat paljon sähköä. Suurimpia sähkösyöppöjä ovat keittiön kodinkoneet kuteen jääkaappi, pakastin ja uuni. Omilla käyttötottumuksillaan sähkölaitteiden sähkönkulutusta voi vähentää yllättävänkin paljon. Säädä pakastimen säilytyslämpötilat oikein ja pidä huoli sitä, että . Kotitalouskoneiden sähkönkulutuksia.


Keskimääräi- nen sähkön- kulutus, kWh. Voiko tässä olla kyse loisvirran aiheuttamasta mittarivirheestä eli oikeastaan ko. Veden- ja sähkönkulutus sekä pesu- aika pitkällä puuvillapesuohjelmalla. Electroluxin ja Mielen pyykinpesukoneet kuluttivat vettä litraa ja sähköä kWh.


LG:n pyykinpesukone kulutti litraa vä- hemmän vettä ja noin kolmanneksen vä- hemmän sähköä kuin Electrolux ja . Hanki tarpeesi mukaan oikean kokoinen ja energiatehokas pesukone. Käytä mahdollisimman alhaista pesulämpötilaa. Huomaa kuitenkin, että energiamerkissä ilmoitetut kulutusluvut toteutuvat vain silloin, kun pestään täysiä koneellisia ja käytetään energiatehokkaita eko-ohjelmia, jotka kestävät useita . Kuluuhan pesuun vettä, sähköä ja koko kone kuuluu, myös pesutila kuluu käytöstä. Ei pelkkä sähkö kuitenkaan.


Suhteessa sähkönkulutus ei varmaan nouse niin paljon. Noilla maksuilla katetaan jonkin verran korjauskuluja, sehän ei ole halpaa lystiä se. Mietipä kuinka monta koneellista voit pestä, . Käytä korkeita pesulämpötiloja ja esipesua vain tekstiilin tai koneen puhtaanapidon sitä vaatiessa.


Sähkömittarilla voi selvittää helposti kodin energiasyöpöt. Harva esimerkiksi tietää, että pelkkä kannettava tietokone kuluttaa wattia lepotilassa. Uudella tallentavalla digiboxillakin lepotila voi kuluttaa wattia.


Kodin sähkönkulutukseen vaikuttavat monet asiat, kuten sähkölaitteiden määrä ja ikä, sekä laitteiden käyttötottumukset. Jos haluat pienentää sähkölaskuasi,. Kylmälaitteet vievät pääsääntöisesti enemmän energiaa, kuin esimerkiksi astianpesukone tai pyykinpesukone.


Jos puhutaan ennen kaikkea . Jäännöskosteus , Linkousteho kierr. Allaolevasta näkyy sähkönkulutus , nopeasti gooletin että 6. Wh Fortumilla, eli yhden koneellisen kuivaus kuivaus maksaisi n. Linkouskierrosten vaikutus puuvillapyykin jäännöskosteuteen ja kuivauksen sähkönkulutukseen. Pesukone käy harva se päivä ja usein pariinkiin kertaan. Lämpöenergian kulutus voi käytännössä olla jopa samaa suuruusluokkaa kuin koneellisen kuivauksen sähkönkulutus.


Koneellisista kuivauslaitteista. Kuivaava pesukone on ensi sijassa edestä täytettävä pesukone , jossa pyykin kuivaamiseen liittyy joitakin rajoituksia. Käyttömukavuuteen liittyvät ominaisuudet. Energiatehokkuus ja ekologisuus. Minkätyyppisen pyykinpesukoneen tarvitset?


PyykinpesukonePyykinpesukone (). Kuinka paljon sähköä kodinkoneet kuluttavat? Sähkö ja rahat Olemme tulleet riippuvaisiksi sähköstä.


Lyhytaikainenkin sähkökatkos harmistuttaa meitä ja saa olomme epämukavaksi. Pidempi katkos, etenkin talven kylmyydessä, aiheuttaa meille suuria vaikeuksia. Pidämme sähköä niin itsestään selvänä . Uudet pesukoneet kuluttavat vettä keskimäärin litraa, josta 10–litraa lämmitetään pesuvaiheessa.


Sähköä kuluu asteen pesuohjelmassa keskimäärin kWh.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje