Paras riisipuuro uunissa

Riisipuuron voit valmistaa myös uunissa. Voitele pienehkä uunivuoka margariinilla. Laita vuokaan riisit, maito ja ripaus suolaa. Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola. Tarjoa sokerin maidon ja kanelin kanssa.


Parasta tulee, jos hauduttelee siina 1asteen lämmössä pitkään.

Kantta ei kantsi pitää aluksi, ettei maito kuohu yli. Mitä uunipuuroja on olemassa? Reseptit › Puurot › Uunipuurot Välimuistissa Arvio: - ‎arvostelua Uuniriisipuuro on huoleton tarjottava jouluksi tai milloin vaan, kun kaipaat itsekseen uunissa valmistuvaa ruokaa.


Joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi päätin julkaista jouluaiheisen reseptin. Tämä jouluisen puuroherkun syntyminen vaatii aikaa, mutta parasta on, että se onkin lähes ainut mitä se vaatii. Se valmistuu nimittäin kuin itsestään ilman keittämistä, jatkuvaa sekoittamista tai pohjaan palamisen pelkoa. Liota riisiä pari tuntia ja kaada liotusvesi sitten pois.


Kaada riisi hyvin voideltuun vuokaan ja kaada maito päälle ja lisää suolaa.

Pinnalle muutamia voinokareita. Itse laitoin puuron lopuksi vielä annosvuokiin ja käytin 2asteessa, että pintaan tuli . Nyt vasta marraskuussa ekaa kertaa tein riisipuuron uunissa ja oikein hyväähän siitä tuli! Eli kannattaa vähän kurkata puuron sisään ennen kuin ottaa puuron pois uunista. En vielä muita puuroja ole ehtinyt testata uunittaa, mutta ainakin uuniriisipuuro on ihan paras keksintö ikinä :D.


Pohjaanpalamisen vaaraa ei ole ja aikaa vapautuu vaikka lempikirjallesi. Tämä riisipuuro valmistuu uunissa superhelposti: esivalmisteluihin kuluu vain viisi minuuttia ja uuni hoitaa loput! Vapaapäivien parasta antia on kiireetön aamiainen Joskus aamiainen voi olla ylellinen brunssi, mutta luksuksen tuntua saa aikaan paljon yksinkertaisemminkin. Riippuu hetkestä ja mielentilasta, mikä milloinkin on paras vaihtoehto. Tuosta käsittämättömät tuotteet -ketjun valmisriisipuuroa koskevasta kiistelystä inspiroiduin näin joulun ollessa enää reilun viikon päässä.


Kuinka teidän perheessä tehdään tai on perinteisesti tehty vanha kunnon riisipuuro ? Voiteluun: voita tai margariinia. Sitten mahdollisimman miedolle lämmölle uuniin. Kypsennä uuniriisipuuroa uunissa 175°C:ssa noin tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.


Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki . Tätä puuroa kehuttiin parhaaksi kautta aikojen tms. Nyt tuli keksittyä niin nokkela tapa valmistaa riisipuuroa , että olisi vanha kunnon niksipirkkakin ylpeä.

Riisin ystävänä myös puuroista paras on ehdottomasti pehmeä riisipuuro. Se vaan ei ole yhtä silkkisen pehmeää ja kaikista vähiten pidämme siitä kuorikerroksesta, joka uunissa muodostuu. Parasta puurossa on se, että kasvimaitoon tehtäessä puuro vaatii vieläkin vähemmän vaivaa kuin lehmänmaitoon tehtäessä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje