Herkullinen riisipuuro

Mä kyselin täällä viime viikolla hyvän, samettisen pehmeän ja maukkaan riisipuuron ohjetta. Tänään sitten tein tällaisella ohjeella ja tuli aivan. Riisipuuro kun talosta ei löydy ainuttakaan teflon kattilaa. Miten tehdä oikein maittava riisipuuro ? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Ruokahommia: Täydellinen riisipuuro ruokahommia.

Välimuistissa Samankaltaisia 20. Jouluruoista yksi on yli muiden: riisipuuro. Voin helposti elää ilman kinkkua, rosollia ja laatikoita, mutta aattolounaaksi on saatava samettista, paksua joulupuuroa. Voilla, sokerilla ja kanelilla.


Muistan, kun äiti oli aaton töissä ja sain . Mutta ennen sitä vahvistimme itseämme miehen keittämällä riisipuurolla. Ja se on sitten oikeasti maailman parasta. Edes isoäidit eivät yllä samaan, kuin mies riisipuurollaan (mikä on ihme, sillä isoäidit ovat maailman parhaita ruoanlaittajia).

Mutta tämä ei ole edes yksin minun puolueellinen mielipiteeni, . Joulua vietetään kyllä todella erilaisin tavoin. On jännää, miten eri asiat on ihmisille merkityksellisiä. Yksi minun jouluni tärkeimmistä hetkistä on aikainen aattoaamu, kun muut vielä vetelee sikeitä ja ryhdyn puuron keittoon. Tästä on kulunyt jo monta vuotta, kun mieheni isoäiti, Siiri-mummo, . Tarjoa puuron kanssa kanelia ja sokeria, tai esimerkiksi luumukiisseliä.


Voitele pienehkä uunivuoka margariinilla. Laita vuokaan riisit, maito ja ripaus suolaa. Joulun perinteisiin kuuluva riisipuuro saa parhaan maun, kun se valmistetaan puuroriisistä ja täysmaidosta. Tällä ohjeella valmistat reilun kattilallisen ihanaa herkkua! Vatsa ei ole protestoinut millään muotoa – se vaikuttaa varsin tyytyväiseltä, ja lihaksetkin tuntuvat palautuneen treeneistä tosi kivasti kun niiden jälkeen on vetänyt kulhollisen riisipuuroa.


Kaiken lisäksi kookosmaitoon tehty riisipuuro on SUPERHERKULLISTA. Saamme poikaystävän kanssa melkeinpä . Meidän jouluaattoaamun perinteisiin kuuluu ehdottomasti itsetehty herkullinen riisipuuro , jonka keitän aina mummon perinteen mukaan täysmaitoon ja sekaan piilotan joulumantelin. Tänä jouluna riisipuuro muistuttaa entistä enemmän sitä riisipuuroa mitä mun mummokin on omassa lapsuudessaan syönyt . Sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka.


Tätä puuroa kehuttiin parhaaksi kautta aikojen tms. Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola.

Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa ! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta. Tarjoa riisipuuroa aamu-tai välipalana, pääruokana tai jälkiruokana. Tämähän nyt tuttu ohje niin monille on!


Mutta kai jouluinen keittokirjani olisi vailla jotain jos tätä olennaista ei siellä olisi! Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka. Pehmeä ja täyteläinen riisipuuro valmistuu täysmaidosta. Joulupuuron lisukkeena tarjotaan kuivatuista hedelmistä tai raikkaista marjoista valmistettua kiis.


Helppo ja maukas vegaaninen riisipuuro. Viime aikoina päivät ovat kuluneet äkkiarvaamatta. Ihan kuin olisin ollut enemmän jossain muualla kuin kotona. Töissä tai viettämässä sitten aikaa jonkun kanssa. Käynyt ulkonakin syömässä.


Siitä on tulossa kyllä raporttia (huh, nam, huh). Ja näinä aikoina tuntuu, . Huuhtele riisit ja pane ne voin kanssa kuumaan veteen. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje