Inhan kartano kummittelu

Velipoika toimi pari kesää vartijana joiden kierrokseen kuului Inhan tehtaiden seka itse kartanon tarkastus. Vaikka hän itse uskonut aaveisiin, hän kertoi paljon mielenkiintoisia tarinoita seka tehtaista että itse kartanosta. Erityisesti tehtaan koneet aiheuttivat useita sydänkohtauksia käynnistyessään itsekseen . Inhan Pytinki Ähtärissä on otettu sadan vuoden tauon jälkeen asuinkäyttöön.


Myös Vuojoen Kartanoon Eurajoelle sijoittuu tarina traagisesta putoamisesta.

Tunnetuin kummitustarina Vuojoelta lienee tarina kuusivuotiaasta Kaarin Björkenheimista. Inhan ruukinkartano – Pytinki-nimellä tunnettu – on myyty. Ostajana on ähtäriläinen rakennus- ja kiinteistöalan yrittäjä Raimo Sulkava. Pytingin on aikoinaan rakennuttanut Inhan Tehtaat omistanut ruukinpatruuna August Keirkner. Rakennuksen on tähän saakka . Kuulin tuossa viikonloppuna juttua Espoon ja Nurmijärven rajamailla olevasta kartanosta.


Hyvinkään lähellä sijaitseva rapistunut Kytäjän kartano on vain luuranko entisestä loistostaan. Vuosien varrella sen lukuisten asukkaiden kohtaloksi ovat koituneet murheelliset tapahtumat ja uskomaton epäonni.

Onko Suomessa mystisempää kartanoa kuin Kytäjä? Inkoon tunnetuin kummitustarina kertoo Fagervikin Sinisestä Ladystä, jonka sanotaan liikuskelevan vanhan rautaruukin kartanossa vanhanaikaiseen siniseen leninkiin pukeutuneena. Hän näyttäytyy vain työntekijöille tai vieraille – ei koskaan kartanoa isännöivän suvun jäsenille, joille hän kantaa kaunaa . Reiniuksen suunnittelemana.


Hankaveden rannalla oleva, tiilestä muurattu,. Kartanon puistomaisessa pihapiirissä on myös väentupa, huvimaja ja slagitiilinen talousrakennus. Laamanni Erik Gustaf Roschier sai . Puuttuu: kummittelu Hui, kummituksia! Välimuistissa Samankaltaisia 24. Helsinkiläisessä kartanossa kummittelee kaunis Birgitta Jägerhorn, joka odottaa yhä rakkaansa palaavan Pohjan sodasta.


Birgitta ei saanut koskaan kuulla miehen kaatuneen Pultavan taistelussa. Tampereen Teatteriin liittyy monia kummitustarinoita. Siellä kuuluu outoja askelia, . Aiheeseen inhan kartano kummittelu liittyvät haut.


Raippaluotoon vievän Alskatintien varressa on iloisenvärinen kartano , joka taatusti kiinnittää ohikulkijoiden huomion. KARTANOSSA KUMMITTELEE ostettavissa hintaan € paikkakunnalla INHAN TEHTAAT. SUOMEN KARTANOITA -KAJ DAHL-C.

Kuhmoinen ehiö Toosilan kartanoon. Inha ei monissa Toriseva- kirjoituksissaan mainitse lainkaan Inkerin tarua, mutta kertoo Inkerikalliosta seuraavasti: . KARMA Sipooseen muuttava Noora Karma järjestää kauhuiltoja Näsin kartanossa Porvoossa. I Kun Yhdysvaltain lähettiläs mr. Hiram Otis osti Cantervillen kartanon , arvelivat ihmiset hänen tehneen hyvin hullut kaupat, koska pidettiin varmana, että talossa kummitteli. Tuiki rehellinen loordi Canterville oli myös pitänyt velvollisuutenaan mainita asiasta mr.


Otikselle, ennenkuin he kaupoista sopivat. Holiday home Gullischen - Kristian Gullischen. Rajoista kiisteltiin satojen vuosien ajan Sarkolan talojen ja Laukon kartanon välillä, joten rajapyykin ilmeisen virheellinen nimi saattoi olla kansan tiedossa. Vuorisjärvi (vuoras=vanha), Saasto, Oulu, Pynnä (=linnunpyydys), Inhajärvi ( inha =paha), Ritalahti (rita=loukkupyydys), Lemmetty, Kiilonen, Valamonkulma, Kaitaa , . Suomen kartanot (luettelo) Kesäpäivänä tulee epätodellinen tunne, kun seisoo Haikon kartanon valkoisten pylväiden ympäröimällä suurella terassilla ja antaa katseensa kiertää alas vihreää hyvin . Osa kuvista ei ennen tätä näyttelyä ole ollut esillä, eikä kuvia löydy Inhan kirjoistakaan.


Ensimmäisenä näyttelynä on Toiveiden mailla-valokuvanäyttely.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje