Pyykki etikka

Pyykinpesukone pyörii meillä joka päivä, viikonloppuisin pestään useampikin koneellinen pyykkiä. Yritän pyrkiä mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman luonnonmukaisiin menetelmiin sekä pyykinpesussa että kodin siivouksessa. Etikka on itseasiassa vanha puhdistusaine, joka . Pyykkietikka poistaa tehokkaasti tekstiileihin pinttyneitä hajuja. Sitä laitetaan 2-korkillista pesukoneen.


Mitä luonnollisempi tuoksu sen parempi, synteettisista tuoksuista tai hajuvesistä en ole koskaan pahemmin välittänyt.

Vähän aikaa sitten ostin meille kokeiluun . Se jättää pyykin raikkaaksi sekä pehmeäksi eikä kuluta värejä pyykistä vaan kirkastaa ne. Etikka myös poistaa pyykistä hajuja sekä tahroja ja kellastumista. Ja myös omaan käyttöön tietenkin. Tuoksuvaa voit valmistaa kahdella tapaa ainakin! Olen pessyt nyt viisi koneellista pyykkiä tällä etikalla ja ainakin hajunpoiston vaikutuksen voin allekirjoittaa.


Heitin koneeseen kaikki koiranpepun hajuiset tyynyt ja viltit, sellaisetkin, joihin haju oli pinttynyt pesuista huolimatta, ja yllätyksekseni haju lähti! Yhteen koneelliseen humpsautin liikaa etikkaa ja . Käyttö: Pesukoneen huuhteluainesäiliöön laitetaan muutama ruokalusikallinen pyykkietikkaa tavallisen huuhteluaineen sijaan.

Mikäli et ole ennen käyttänyt pyykkietikkaa . Etikan käyttö pyykinpesussa ja tahranpoistossa. Etikkaa voidaan käyttää pyykinpesussa myös poistamaan värillisiä esim. Saareen muuttomme jälkeen olen ollut kiinnostunut luonnonmukaisemmista pesuaineista aivan eri tavalla kuin ennen. Suurin vaikuttaja asiaan on varmasti saaren herkkä luonto ja se, että täällä saaressa meidän käyttövetemme menee suoraan maahan puhdistukentän . Minkä verran sitä laitetaan? Haiskahtaako se vastapesty pyykki etikalle vai ei?


Riittääkö yksi pesukerta poistamaan hajun (tässä tapauksessa se on ainakin minun nenääni tosi voimakas)? Toivottavasti joku teistä osaisi vastata kysymyksiini. Tarkoituksena olisi tehdä itse pyykkietikkaa.


Olisiko täällä samaa kokeilleita ja voisitte vinkata hyvistä tuoksuyhdistelmistä ? Aineet on ostamatta vielä ja olisi kiva kuulla, minkä tuoksuisia olette tehneet ? Meillä käytetään yleensä pyykinhuuhteluaineena Ecoverin huuhteluainetta. Etikka tuli jokaisessa haussa vastaan ja muistin aiemminkin kuulleeni siitä haisevan, ummehtuneen, pyykin. N äin teet edullista, hyvältä tuoksuvaa ja luonnonmukaista huuhteluainetta.


Jäähdytä vesi, lisää etikka ja eteerinen öljy. Etikka itsessaan huuhteluaineena ei ole uusi keksintö, mutta onhan sen käyttö kuitenkin huomattavasti miellyttävämpää hajustettuna. Tosin etikan haju haihtuu vaatteista. Etikka estää samalla pesuainejäämien ja kalkkisaostumien mudostumisen koneen .

Oletko jo kuullut siitä, kun kaikki siitä puhuvat? No mitä se sitten on ja mihin sitä käytetään? Se antaa ihanan tuoksun, tekee pyykeistä raikkaita ja pehmeitä, kirkastaa värejä ja poistaa tahroja. Jos otat vaatteita esiin kaapistasi uuden vuodenajan saavuttua, niissä on usein tyypillinen ”kaapin” tuoksu, joka tuo mieleen pölyn. Siitä on myös hyvin vaikea päästä eroon.


Joskus taas käy niin, että unohdat vaatteet pesukoneeseen yön ajaksi, ja seuraavana päivänä ne haisevat todella pahalle. Luin siitä ensin Teijan Onnen hetkiä paratiisissa -blogista ja sen jälkeen ystävä kertoi vielä lisää omia kokemuksiaan siitä. Väkiviinaetikka auttaa säilyttämään pyykin värit ja tekemään pyykistä pehmeämpää. Ensikohtaamisemme jälkeen pulloja on mennyt jo muutama ja tällä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje