Spagetin keittoaika

Tarkista keittoaika pakkauksesta. Maista kiehuvaa pastaa pari minuuttia ennen pakkauksen ideaaliaikaa ja tarkista kypsyys. Joskus täydellinen al dente on vähän ennen pakkauksessa mainittua aikaa. Kun siivilöit pastasta ylimääräisen keitinveden, jätä . Muutaman helpon vinkin avustuksella jokainen voi omassa kotikeittiössään onnistua keittämään spagettia , joka on kypsyydeltään täydellisen al dente.


Spagetin kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota jo 6–minuutin keittoajan jälkeen.

Pastan kypsyys selviää yllättävän helposti. Nosta kattila keittolevylle. Loppuiko spagetti taas kesken – vai keititkö kerralla viikon annoksen? Yksinkertainen niksi pelastaa.


Kokeile myös herkullisia reseptejä! Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja Raketti Spagetit. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa.


Pastaa ( spagettia , makaronia, tagliatellea tms.) Suolaa.

Kaada kylmää hanavettä kattilaan reilusti, eli noin yli puolet kattilan korkeudesta, riippuen keitettävän pastan määrästä ja . Spagetit sekaan, painetaan veden alle ja siitä lasketaan keittoaika. Ennenkuin spagetti kaadetaan siivilään maistetaan, että se on todella al dente eikä raakaa. Toinen metodi on onkia yksi spagetti kattilasta ja heittää se jääkaapin oveen. Tuorepastan keittoaika on 2-minuuttia muodosta riippuen.


Varo keittämästä liian kauan, ettei pastasta tule liian pehmeää. Pasta on parhaimmillaan al dente –kypsänä eli silloin kun se on pinnalta pehmeää, mutta sisällä on vielä vähän purutuntumaa. Parasta mun mielestä tulee kun laittaa reiluun keitinveteen ainakin rkl suolaa ja sitten loraus, reilu tai vähemmän reilu, öljyä. Al dente pitää tietty olla. Siinäpä spagetti mitä voisin syödä vaikka pelkältään :-) Ai niin ja ei mitään huuhtomisia.


Pastaruokia riittää moneen makuun. Barilla: rakkaus pastaan. Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä.


Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse. Ikilempparit lasagne, bolognese, ja carbonara sekä jo klassikoksi muodostunut avokadopasta vastaavat syksyiseen . Tämä opas edellyttää, että osaat jo keittää vettä. Jos et vielä osaa vedenkeiton taitoa, käy kansalaisopistossa kyselemässä vedenkeiton kurssia uusavuttomille.

Kahvinkeiton osaaminen ei kelpaa. Joku joskus sanoi sellaisen vinkin, että spagetti on kypsää, kun heittää seinään ja se jää kiinni. Itse luotan kuitenkin maistamiseen. Keitto - ohjeessa aina niin neuvotaan. Kuivapastan keittämisessä kannattaa olla tarkka ja noudattaa pussin keitto - ohjetta.


Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla. Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin. Oletko pohtinut oikeaa pastankeittotapaa tai hämmentynyt ristiriitaisista vinkeistä ? Kaikkiin taitolajeihin kehittyy ajan mittaan koko joukko perinteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, joiden sanotaan olevan juuri niitä oikeita. Kaiken kattava yleisnimitys olisi pasta, reiälliset putket ovat nimeltään makaroneja ja muille keksittäisiin hyvä nimi, joka ei ole makaroni eikä spagetti.


Seuraavassa luettelossa olen. Makaroni ja spagetti ovat Suomessa tunnetuimpia pastatyyppejä. Pastat voidaan jakaa tuorepastoihin ja kuivapastoihin. Se säilyy paljon pitempään kuin tuorepasta, mutta toisaalta kuivapasta vaatii pitemmän keittoajan kuin tuorepasta. Pohjois-Italiassa suositaan erityisesti tuorepastaa, kun taas . Aloita laittamalla spagetit pannuun ja vettä sen verran, että spagetit peittyvät.


Käännä lieden lämpö päälle. Koska vesi on kylmää, spagetit eivät tartu toisiinsa – näin voit jättää jopa ruokaöljyn pois. Kaiken lisäksi saat spagetin keittämisen jäljiltä suurusteista vettä, jota voit käyttää kastikkeen pohjana. Puuttuu: keittoaika Pasta - Peda.


Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Pasta keitetään ilman kantta, kuohumisen estämiseksi. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Valuta kypsä pasta ja tarjoile heti. Spagettia keitettäessä paina spagetit vähitellen .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje