Ummehtunut haju pois kaapista

Ostin ihanan uudenmallisen kaapin , joka oli seissyt kolmisen vuotta maalla tallissa. Kun kaappi tuotiin asuntooni, huomasin kumman hajun. Se ei ole hometta vaan jotain muuta.


Olen kokeillut kaikenlaista, mm puristin sitruunaa ja pesin pelkällä sitruunamehulla. Harjaa tai imuroi ja pyyhi vielä kostealla. Käsittelyn voi toistaa ellei kerta auta.

Lisäksi tuuletus ulkona kuivassa paikassa ja pesu esim. Voi olla työn takana saada se haju kokonaan pois , mutta kyllä se . Ei varsinaisesti haise pahalla, mutta tunkkaiselle. Meillä siis vanha puinen vaatekaappi eteisessä. Ummehtunut haju pois vaatekaapista ? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Monet epämiellyttävät hajut saadaan lähtemään pois huoneesta . Siis jos ajattelit käyttää kaappia vaikka liinavaatteiden tai kirjojen säilytykseen, etkä hajun takia voi sitä tehdä, niin käytä kaappia johonkin muuhun. CD-levyjä tai DVD-leffoja, astioita tms.

Näin hävisivät meillä hajut. Kaikki vinkit otetaan vastaan! Millä homeenhaju pois jääkaapista ? Se, että vaatteet alkavat salaperäisesti haista tunkkaisilta pesun jälkeen, ei kuitenkaan ole harvinaista. Välimuistissa Samankaltaisia Ottaessasi pestyt vaatteet esille kaapista on melko masentavaa, jos raikkaan ja puhtaan tuoksun sijaan vastaan tulee ummehtunut haju.


Tämä artikkeli antaa joitakin mahdollisia selityksiä sille, miten ummehtunut haju. Hajut saa pois kätevästi helpoilla nikseillä, jotka on todettu toimiviksi jo vuosikymmenien ajan. Eteisen ummehtunut haju voi olla peräisin märiksi jääneistä kengistä tai ulkovaatteista.


Vaatekaapista tunkkainen haju poistuu, kun hyllylle asettaa muutamaksi päiväksi etikalla täytetyn kupin. Olisiko kenelläkään vinkkiä, miten hajun voisi saada pois ? Ajattelin antaa sen olla. Kokeilen varmaankin ensin Hesarilla ja ruokakaapin antimilla ja siirryn tarvittaessa järeämpiin toimiin. Mun äiti osti 50-lukulaisen liinavaatekaapin, jossa oli huomattavan ummehtunut haju.


Hajun poisto , vanhat puiset kalusteet. En löytänyt tähän mitään haulla, niin kysästäämpä. Eli olen tuonu pari vanhaa puista huonekalua, klaffipiironki ja vitriini, aitasta takas tupaa koristamaan. Ollut siis vuosia aitassa kylmää lämmintä kosteaa jne.


Ja tietysti niissä nyt ummehtunut paha haju.

Huonekalujen hankkiminen kirpputorilta on ekologinen vaihtoehto uuden ostamiselle, mutta joskus kaupanpäällisenä tulee ummehtunut haju. Vanhan jakkaran, sohvan tai kaapin lemun haistaa usein vasta kotona, tuttujen tuoksujen keskellä. Sooda imuroidaan pois tunnin vaikutusajan jälkeen. Tulvahtaako vaatekaapista ummehtunut haju ? Onneksi kaapin saa raikkaaksi muutamalla koetellulla konstilla. Sohvassa on aika vahva ummehtunut mökin haju.


Olen pessyt sohvan höyrypesurilla aika monta kertaa, kun joku vinkkasi että sillä voisi lähteä hajut pois. Voiko haju johtua formaldehydistä ja olla siis haitallista? Vaihdoin osan hyllyistä Elfan korijärjestelmiksi, se auttoi hiukan. Miten pääsen hajusta eroon?


Olen myös yrittänyt pitää kaapissa hyväntuoksuisia seetripuunappeja, mutta siitä ei ole paljoakaan apua. Toinen vinkki oli liottaa etikkavedessä, mutta meillä sattui kaapissa olemaan soodaa, joten käytin sitä. Mökissä on kuitenkin vielä pieni . Haju on lähtenyt ainakin toistaiseksi. Eihän nyt hyväneen aika, jos talossa on ummehtunut haju niin eihän sen. Joskus hajut lähtevät pelkällä tuulettamisella tai pienellä . En halua laittaa sinne vielä takkeja, imaisevat sen vanhan ällön puun hajun saman tien itseensä.


Kiikutin nyt alkuun kaappiin pari kuppia ruokasoodaa, sehän poistaa hajun ainakin jääkaapista. Mutta yhtään en tiedä, toimiiko tällaisessa. Ja saako sitä hajua ylipäätään mitenkään pois. Kaappi on ollut talossa jossa on poltettu sisällä ainakin hajusta päätellen koko kalusteen eliniän.


Tuossa pihalla kun kaappia kloorilla putsailin ja oksennusta pidättelin mietin jo että josko tämä olisi kuitenkin kaatopaikkatavaraa. Vai löytyiskö joltain joku hyvä niksi millä saisi erittäin pinttyneen hajun pois ? Ilmanvaihtoa voi parantaa esim.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje