Piparjuurikerma ohje

Piparjuurikerma on helppo ja maukas kastike suolatulle tai savustetulle kalalle. Tee pipajuurikerma ensin ja mielellään jo muutama tunti ennen tai edellisenä päivänä. Laita kulhoon kerma, piparjuuritahna, hyppysellinen sokeria ja hiukan isompi ripaus suolaa, vatkaa vaahdoksi. Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä makuuntumaan. Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa mausteseoksen riimihärälle.


Katso videosta, mitä Maija kertoo yrttien käytöstä. Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä! Paahtopaisti sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen: arkeen ja juhlaan kylmänä tai lämpimänä.


Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Kuullota ne kypsiksi oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.


Lohisalaatti saa tässä maukkaan piparjuurikerman kumppanikseen. Tarjoa haukipihvien kanssa. Helppoa ja nopeaa kesäruokaa parhaimmillaan.


Super helppo riistaruoka joka ei tekijältään taitoa vaadi, eikä aikaakaan. Lämpimän paistin lisäkkeeksi sopivat paitsi keitetyt vihannekset ja perunat, myös lohko- tai uuniperunat. Paahtopaistin voi tarjota myös kylmänä, ohueksi viipaloituna pikkelssin tai piparjuurikerman kanssa.


Kylmästä paahtopaistista syntyy herkullisia voileipiä kahvipöytään tai kokonainen salaattiateria vihannesten kanssa. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kesäkurpitsaa ja sipulia muutama minuutti.


Kylmäsavulohi leikataan pitkällä ja taipuisalla tylppäpäisellä lohiveitsellä vinottain kahden-kolmen millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Lisää kasvisliemi ja pakasteherneet. Näin viipaleista saadaan kookkaita. Uunipunajuuret maistuvat pitkin talvea, paahtuessaan niistä irtoaa ihana makeus. Paahdetut punajuuret ovatkin oiva pohja monelle punajuuriruoalle.


Yksinkertainen on usein parasta. Anna uunin tehdä taikojaan ja valmista . Punajuuret keitetään suolalla ja kuminalla maustetussa vedessä. Mittaa kerma kulhoon, sekoita siihen piparjuuriraaste ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta pippurilla ja suolalla.


Taste sivuilta löydät reseptejä sekä piparjuurikerma tuhansia samankaltaisia reseptejä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje