Hajunpoisto ruokasoodalla

Ruokasooda toimii myös siivouksessa. Vaikka ruokasooda on etikan tavoin lähes kaikille tuttu aine, ei monikaan ole kokeillut soodan käyttöä siivous- ja puhdistusaineena. Ominaisuuksiensa ansiosta ruokasooda. Etikka ja ruokasooda Keskustelu - Miten ruokasoodaa käytetään hajunpoistoon? Välimuistissa Ajattelin kokeilla ruokasoodaa poistamaan pahaa hajua vaatteista.


Haju on sellainen pitkään kosteana olleen inha lemu jota on tosi vaikea saada pois. Tepsisiköhän ruokasooda ? Ripotellaanko kuiviltaan vai tehdäänkö siitä tahnaa? Kauanko sen pitää vaikuttaa? Lemmikkien pissatahrojen hajunpoisto. Ehkäpä on jokin tietty kulma, jossa koirasi tykkää käydä pissaamassa, tai kissan laatikossa on jokin kohta, jossa haju on pahin.


Et välttämättä halua pelkästään . Kankaasta, kuten esimerkiksi sohvasta tai matosta, haju lähtee ripottelemalla siihen ensin ruokasoodaa ja sitten imuroimalla kankaan. Pesukoneeseen jääneet pyykit raikastuvat, kun pesee pyykit uudestaan ja lisää väkiviinaetikkaa . Soodajauheen monet käyttökohteet. Esimerkiksi jääkaapista hajut saa kätevästi poistettua pitämällä avointa soodapakkausta jääkaapin.


Muoviset juomapullot ja eväsrasiat on hyvä pestä välillä soodalla. Se tehoaa finneihin ja likaisiin hampaisiin, tuleen ja jalkahikeen. Tässä uutta käyttötapaa keittiön kaapista löytyvälle valkoiselle jauheelle. Mattojen pesu ruokasoodalla on helppoa ja edullista.


Minä laitoin aika tujun seoksen vettä ja soodaa (käytin soda chrystals tavallisen ruokasoodan tilalla, mutta enpä usko, että siinä on eroa). Toinen lukemani vinkki oli liottaa yön yli etikkavedessä. Meillä ei kuitenkaan sattunut olemaan sopivaa etikkaa kaapissa.


Poistaako ikävän hajun vaatteista? Olen etikkavettä kokeillut ihan ohjeiden mukaan ja jopa voimakkaampaakin etikkavettä. En ole testannut kaikkia, mutta esim. Kaipaako koirasi raikastamista?


Hiero kuivaan turkkiin ruokasoodaa , anna vaikuttaa ja harjaa pois. RUOKASOODAN IHMEET Mitä ruokasooda on? Viemärit ovat viheliäisiä välillä. Lomalta palatessa asunnossa leijailee välillä epämiellyttävä haju, joka tulee viemäreistä. Vedenlasku auttaa, mutta koko hommalta välttyy, kun laittaa ruokasoodaa viemäriin jo ennen lomaa.


Muutama ruokalusikallinen yleensä riittää. Jos tuo ehkäisevä toimenpide on kuitenkin jäänyt . Tavallinen ruokasooda kirkastaa pinttyneet pinnat ja vie pois hien hajun. Sillä voi myös kuoria kasvot. On kuitenkin tärkeä mainita ruokasoodametodin rajoitukset. Usein se neutralisoi hajut, jos vain jätät kannen auki yöksi.


Mutta pinttyneet hajut yleensä vaativat tehokkaampaa hajunpoistoa , esimerkiksi tehokkailla keittiönpuhdistusaineilla, kuten Cif-tuotteilla. Hajunpoisto Puhdistaaksesi tunkkaisen maton voit ripotella maton päälle runsaasti ruokasoodaa ennen imurointia. Sitruunan siivu auttaa pitämään jääkaapin ilman raikkaana. Leikkaa sitruuna sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja aseta jääkaappiin.


Vaihda lohkot tuoreisiin . Ripottele pari teelusikallista soodaa kuivien jalkineiden pohjalle ja hiero sitä kevyesti kengän sisäpinnoille. Anna vaikuttaa vähintään yön yli. Kun haju on tasoittunut, puhdista kenkä esimerkiksi imuroimalla.


Hankaa pinnat puhtaaksi ruokasoodalla. Kuppeihin pinttyneet tee- ja kahvitahrat saa poistettua soodalla. Lika irtoaa mikroaaltouunista, kun keität siinä . Lavuaarit ja kattilat kirkastuvat kostutetulla liinalla, jossa on ruokasoodaa. Pinttyneet teekupit puhdistuvat, kun hankaat kupin sisäpuolta ruokasoodalla.


Termoskannu puhdistuu, kun täytät sen kuumalla vedellä ja lisäät rkl ruokasoodaa. Lojuuko kaapeissasi ylimääräistä ruokasoodaa ? Lisää kenkiin hajun poistamiseksi. Tee pyyhkeistäsi pehmeitä, raikkaita ja imukykyisempiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje