Valumuotti betoni

Työmaalla valetun betonipinnan ulkonäköön ja laatuun vaikuttaa betonin laadun ja oikean työnsuorituksen lisäksi oleellisesti käytetty muottimateriaali sekä muottirakenteen lujuus ja tiiviys. Muotin mittojen pitää olla oikeat. Ennen talon pohjalaatan valua on alusta esivalmisteltava ja valumuotti tehtävä.


Kun pohjalaatan valumuotti on valmis vuorossa on . Betoniaskartelu on mainiota kesän ja syksyn pihapuuhaa.

Betoni -ideoiden tarvikkeet löydät K-Raudasta. Siitä on kuitenkin helppo valaa monenlaisia upeita esineitä ja rakennelmia. Lue ohjeet, joilla voit valaa betonista.


Yhteistä kaikille betoniprojekteille on, että niihin tarvitaan valumuotti , joka on valettavan esineen peilikuva. Työn aiheena oli valumuottien kehittäminen siten, että muotit ovat modulaarisia ja monikäyttöisiä. Ennen kuinaloitin miettimään erilaisia muotti vaihtoehtoja, otin selvää betoni elementtienvalmistus.


Elementin asennuspaloja käytetään betonielementtien asennuksessa elementin korkeustason säätämiseen.

Valumuottien ja elementtien sidontaan. Asennuspalat kestävät erinomaisesti elementtien kuormaa. Värikoodeista on helppo . Tiedän, että se tapahtuu käytännössä kiinnittämällä kivet valumuotin reunoihin ennen kuin betoni kaadetaan muottiin, mutten muista miten tämä käytännössä tapahtui (mahdollisesti ne ehkä teipataan sinne). Yritin etsiä yhtä äitini omistamaa betonikirjaa jossa tämä on selitetty, mutten vielä löytänyt. Näillä määritetään yksiselitteisesti ko.


Muottia vasten valetun betonipinnan laatutekijät ovat. Työohje soveltuu niin ammatti- kuin omatoimirakentajalle. Kun muotit ovat paikoillaan, niihin asennetaan tarvittaessa lisäraudoitus. Muottien valu suoritetaan tämän jälkeen pumppuvaluna.


Sokkelin rakentaminen voidaan aloittaa heti kun betoni. Sama kai se on valaako anturan lautojen vai harkkojen väliin! Olen nähnyt näitä virityksiä missä harkot ladottu sivuille.


Vibraahan niihin ei voi käyttää koska tällöin betoni työntää harkot sivuun. Jos betonia ei ole vibralla käsitelty on aivan sama kuin olisit tehnyt hiekkakakkuja .

Täällä kun on näin paljon kekseliästä ja tietävää porukkaa, niin löytyisiköhän teiltä ideoita siihen, kuinka ja mistä materiaalista voisi tehdä valumuotin betoniveistosta varten? Tuolla pari viestiä aikaisemmin (LASIMUOTOILUA) aikaisemmassa joku oli maininnut metallivaluihin soveltuvan hiekkamuotin. Kärsämäkinen Onerva Aakko näyttää, miten betonisia pihalaattoja valetaan.


Hyviä voiteluaineita ovat auringonkukkaöljy, vaseliini ja silikonispray. Muovipintainen muotti ei tarvitse rasvausta. Ruukkumuoteissa on suositeltavaa, että muotti levenee ylöspäin.


Ylöspäin levenevät ja taipuisaa muovia olevat muotit on helpompi irrottaa betonista kuin jäykät. Muista, paljonko betoni painaa. Tilasin betonia mottia.


Mikäli en joutuisi tekemään taloa työn ohella, olisin ehdottomasti tehnyt normaalit sokkeli valumuotit ja valanut sokkelit normaalisti. Palkkatöiden takia iltapäivät on omakotitalon rakennusaikaa, joten valuharkot oli pakko valita aikataulutuksen takia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje