Kuivatut omenat kalorit

Tämän jälkeen löydät elintarvikkeen tarkan koostumuksen. Omena ravintosisältö ja energiasisältö. Myös ne ravintotekijät, joita elintarvikkeessa ei ole, on lueteltuna.


Sulamo sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli. Pehmeät viikunat, kuivatut (Rainbow). Kiisseli, omenakeitto, kuivatut omenat (Fineli). Kuivatuista hedelmistä kuitua sisältävät eniten aprikoosit, viikunat ja luumut. Kalorit jakautuneet (E ). Kuivattuja hedelmiä välipalojen lisäksi voi . Omenakausi on loppumaisillaan ja kuukausi sitten tein jo kahdesta omenasäkillisestä survosta pakkaseen talven varalle.


Nyt halusin tehdä sen lisäksi myös kuivattuja omenaherkkuja. Siispä otin omenat viileästä, kaivoin sitruunan, veitsen, kulhot, mausteita ja kuivurin esiin sekä ryhdyin töihin. Tunniste ja kuvailutiedot. Valitse virheettömiä omenoita.


Huuhtele ne ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne ritilän päälle kuivumaan. Kuivat omenat sopivat liotuksen jälkeen leivontaan ja kiisseleihin.


Tai syö sellaisenaan, naposteltavana. Siivuta ohueksi noin pari-kolme millisiksi siivuiksi. Ota omenaporalla siemenkota pois, kuori omena. Laita heti kuivuriin puhisemaan. Vaihtele ritilätasojen paikkaa välillä ja käännä myös omenan renkaat puolessa välissä kuivaamista.


Ainakin osa on tosi makeita - niitä ei nyt niin paljon voi syödäkään, mutta esim. Täällä taas toisenlainen kokemus kuivattujen hedelmien kaloreista , joka pussissa tuntuu olevan saman verran kaloreita kuin karkeissa. D mistä ihmeestä ne repäisee lisää kaloreita ? Kuivatut hedelmät ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun makeanhimo yllättää etkä halua saada tyhjiä kaloreita ja lisäaineita. Poista omenien siemenkodat lohkomatta omenia , kuori ja viipaloi omenat noin mm:n renkaiksi.


Pane viipaleet veteen, jossa on grammaa . Tai sitten ihan vain kevytpoppareita esim. Lastujen sanotaan rutisevan suussa ihan kuin sipsit, mutta ovat kuivattua omenaa johon ei ole lisätty mitään ja vitamiinit ja hivenaineetkin on säilyneet. Jos siis otatte 100g omenan , siitä on suurin osa vettä, mutta 100grammassa kuivattua omenaa ei ole vettä ollenkaan ja siksi paljon enemmän kaloreita. Minuutissa valmis pikapuuro, jossa on raikas omenan ja kanelin maku.


Annospussista oma lempipuuro valmistuu kätevästi. TäysjyväKAURAhiutale (), kuivattu omena (), sokeri, vanilliinisokeri, suola, kaneli.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje