Astianpesukoneen hana auki vai kiinni

Joka ainoa ammattilainen ainakin tietää perussäännön. Samoin sen, että kun tätä pyöritettävää venttiiliä kääntää, niin myötäpäivään auki ja vastapäivään kiinni. Toki noitten kahvaventtilien kahvat voi asentaa kumpaan suuntaan tahansa (kuten jo mainittiinkin), mutta eihän sitä muut esim. Muutin taloon jossa on pesukoneen hana.


Hanassa on kierrettävä kahva jossa yleensä lukee onko pesukoneen hana kiinni vai auki , mutta tekstit ovat. Meniköhän astianpesukone rikki kun mies ei ollut avannut. Astianpesukoneesta tietävät! Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Rakentaminen ja remontointi › Vesi ja viemärit Välimuistissa Samankaltaisia 10.


Olemme huomanneet, että kone pesee normaalisti, vaikka hana on kiinni ! Miten on, onko hana rikki, vai onko näissä joku toiminto, joka sallii pesun vaikka hana onkin kiinni -asennossa? Vain yksi ruuvi auki , vedä väännin pois ja paina uusi tilalle. Eli astianpesukoneen hana on jäänyt auki toisella asunnollani ja olen menossa takaisin viikon päästä. Kuinka todennäköistä on, että tällä ajalla vet.


Enkä käytä yöllä kun nukun. Pyykinpesukoneesta siis kyse. En ole 1 varma asiasta, ja nyt olen satojen kilometrien päässä, palaan ylihuomenna. Lohduttakaa minua ja sanokaa, että mitään kamalaa ei voi tapahtua!


Pesukone ei voi mennä mitenkään päälle, kun luukkukin on kunnolla auki. Laitoin pyykit koneeseen ja koneen päälle ja noin 5min jälkeen menin katsomaan niin olin unohtanut hanan kiinni. Avasin hanan , mutta ei alkanut ottamaan vettä. Sitä voi pitää aina auki , mutta jos haluaa olla varovainen, sulkee hanan lähtiessään reissuun.


Jos haluaa olla tosi varovainen, avaa vivun vain pesun ajaksi. Jos kone ei käynnisty hanan ollessa kiinni niin voin olla varma ettei hana falskaa vettä ollessaan suljettu. Fiksu ihminen sulkee hanan.


Sitä paitsi kotivakuutus ei korvaa vesivahinkoa jos se on aiheutunut auki jätetystä pesukoneen hanasta silloin kun kone ei ole käytössä. Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Vuodon mahdollisuus kannattaa pitää mielessä, jos omistat astianpesukoneen. Hanki vuotokaukalo, sulje hana kun et käytä konetta ja pysy kotona astioiden pesun aikana, niin todennäköisyys vakavaan vesivahinkoon pienenee oleellisesti, kiinteistövakuuttamisen asiantuntija Anssi Varpe Ifistä sanoo. Eli jos putki kulkee seinällä ylhäältä alaspäin, niin hana on auki sillon kun se osottaa ylös tai alas, ja se on kiinni sillonkun se osottaa vasemmalle tai . Oraksen) pöytähana , jossa on myös tiskikoneen vesiliitäntä.


Liitännän hanan vipu on hanarungon etuosassa siten, että kun se on pystyasennossa, hana on kiinni , ja kun sen kääntää (ainoaan suuntaan, johon se nyt kääntyy) niin, että se vipu sojottaa oikealle, on kuumavesisyöttö auki. Syy miksi AquaStop ylipäätään hajosi, oli se, että unohdin avata tiskipöydän päällä olevan apk- hanan ja käynnistin koneen. Se on aina siinä silmissä ja näkyy selvästi, onko se auki vai kiinni.


Omakotitalossa minulla on vain hana johon liitetään pesukoneen vesiletku. Pesukoneliitäntä tulpattu mutta en mielellään haluaisi vesivahinkoa. Kun sojottaa ylös niin on kiinni terveisin putkimies. Työnnä kahva takaisin paikalleen auki -asennossa (vipu osoittaa vasemmalle).


Käännä venttiili takaisin kiinni -asentoon (vipu ylöspäin). Kysyin vaimoltani miten päin pesukoneen hana on kiinni ja samalla kerroin hänelle, että vakuutusmieheltä tuli loistava vinkki. Kerroin vinkin taustalla olevasta vesivahinkotutkimuksesta. Vaimoni totesi, ettei tässä olla vuoteen hanaa suljettu eikä ole tarvetta aloittaa, kun hän ei varmaankaan muista avata . Jos lähtee viikonlopuksi mökille ja unohtaa pyykki- tai tiskikoneen käyntiin ja hanan auki , korvaukset voivat kutistua olennaisesti. Haapasaaren mukaan laiminlyönnin pitää olla todella törkeää, jotta vakuutusyhtiö voi kokonaan jättää korvaukset maksamatta.


Tietämättömyys voi olla oma vika. Kyseinen hana oli siis aina auki. No tuon tapauksen jälkeen kyllä väännän molemmat :).


Kunnes tulee joku pelastamaan tai parhaimmillaan itsellä aivot niksahtaa takaisin paikoilleen ja hanan saa kiinni. Juu tämä juttu kuulostaa just siltä, että pesukoneen hana on ollut auki -asennossa hyvin pitkään, kenties vuosikausia, ja venttiili on sen seurauksena jumittunut tiukasti auki -asentoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje