Leikkuulaudan teko

Leikkuulaudan teko pentryn altaan päälle kirsikkapuuliimalevystä Musiikki: Kabul. Puinen leikkuulauta - Tiesitkö, että. Mikä on oikea aine puisen leikkuulaudan käsittelyyn ennen käyttöönottoa? Kuka tietää hyvän leikkuulaudan ohje?


Jos juku tietää niin voisiko kertoa? Olin pyöritellyt jo hetken aikaa mielessäni leikkuulaudan tekoa ja vihdoin ajan käydessä vähiin tartuin tuumasta toimeen. Olin jemmannut vanhasta kouluprojektistani ylijäämäpuuta, jonka pinta oli mielestäni todella kaunis.


Lauta on hyvin yksinkertainen, eikä vaatinut paljoa pohdintaa tai krumeluureja, . Making a cutting board on the pentry sink out of cherry wood. Oman leikkuulaudan mittojen suunnittelu ja massiivipuun tarpeen laskeminen. Kaappasahalla massiivipuun katkaisu varastossa haluttuun mittaan.


Särmäsahalla puun suikalointi. Puusuikaleiden pöytäladonta niin, että puunsyyt ovat aina eri suuntaan kuin viereisessä suikaleessa. Sahataan 32x125mm laudasta (3) kolme 620mm pituista palasta. Piirrä ennen sahausta suorakulmalla viiva, jota pitkin sahaat.


Lautoihin on varattu hieman työvaraa, joka sahataan myöhemmin pois. Pieni mittavirhe ei siis haittaa. Ilmoita opettajalle kun menet konesaliin! Seuraavaksi höylätään laudat . Puisen leikkuulaudan öljyäminen on toimenpide, joka on suositeltavaa tehdä sekä käyttämättömille puisille leikkuulaudoille että työtasoille.


Koska kyseessä on eräänlainen suojakäsittely tulee öljyäminen uusia noin puolen vuoden välein – etenkin jos leikkuulauta on ahkerassa käytössä. Suuremmat puiset leikkuulaudat ja . Olen jo pidempään suunnitellut vastaavan leikkuulaudan tekemistä itse, kasaamalla puurimoista liimapuuta tai ostamalla sopivaa materiaalia valmiina levynä. Itse tekeminen on toki hauskaa, mutta . Muovi on elämässämme todennäköisesti jäädäkseen ja monessa paikassa tosi kätevä (esim. pakastaminen), mutta moni kodin muoviesineistä ja -asioista on aivan turhia.


Tyhjensin muutama vuosi sitten keittiöstämme kaiken turhan muovisen. Tavaraa tuli iso muovikassillinen ja taitavat ne vieläkin olla . Sen pitkäikäisyys perustuu paitsi laudan laatuun myös sen asian mukaiseen hoitoon. Puista leikkuulautaa hankkiessa on hyvä tietää pari seikkaa. Kestävimpiä materiaaleja ovat tammi, pyökki ja kirsikkapuu. Myös lämpökäsitelty koivu tai . Liimattavia pintoja olisi melko paljon eli rakentelen ehkä joskus mahdollisesti tulevaisuudessa leikkuulaudan palikoista.


Leivinlaudan materiaali 2. Puulautasten pintakäsittely? Välimuistissa Samankaltaisia 5. Liimataan puista leikkuulautaan haluttu kuvio ja höylätään tasapaksuksi aihioksi. Aihiosta leikataan noin millimetriä paksua suikaletta ja käännetään ne pystyyn (tästä ei valitettavasti ole kuvaa erikseen). Tämän jälkeen asetellaan suikaleet haluttuun kuvioon ja liimataan aihio kasaan.


Search result: puisen leikkuulaudan puhdistus. Ensimmäinen kunnon työni oli leikkuulaudan teko. Se alkoi puun leikaamiselaa oikeaan mittaan jolloin ne särmättiin.


Oikohöylällä tasaisiksi sivuista ja tasohöylällä pinnat tasaisiksi. Kun palat olivat oikean kokoisia niin liimasin ne yhtenäiseksi kappaleeksi ja laitoin ne puristukseen. Suomen nimekkäimpiin korutaiteilijoihin kuuluva Helena Lehtinen inspiroituu arjesta ja lähellä olevista asioista.


Yli 40-vuotisen uran tehnyt taiteilija sanoo elävänsä edelleen unelmaansa, vaikka korutaide on yhä tuntematon taiteenlaji Suomessa, ja elanto korutaiteilijana niukka. Punajuuri värjää leikkuulaudan ja sipulin haju tarraa pintaan ikävästi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje