Jogurtin valmistus uunissa

Satuinkin löytämään jogurtin teko-ohjeen! Hämmentävää, mutta totta: jogurttia voi valmistaa myös uunissa. Joskus niiden käyttöohjeiden lukeminenkin on siis ihan hyödyllistä puuhaa. Kokeiltuani valmistustapaa olin positiivisesti yllättynyt.


Lopputuloksena oli ihana, samettisenpehmeä jogurtti. Nykyisestä uunistani pystyn valitsemaan suunnilleen tuon jogurttikoneen maagisen asteen lämpötilan ja se mahdollistaakin jogurtin uunissa valmistamisen. Sitä ei tarvitse kuumentaa . Purkit ja kannet olisi hyvä olla steriilejä. Muista käyttää puhtaita välineitä.


Oleellista on testata, saako uunin lämpötilan säädettyä haluttuun määrään. Ainakin ne uunit , joissa on ns. Itselläni on Mielen uuni , jossa pystyn digitaalisesti säätämään lämmön asteeseen, joka on ihan jees.


Olen tehnyt kaiken jugurtin itse . Itse valmistan aina maustamatonta. Purkitan maitojogurtin ja laitan purkit uuniin , sinne vain valo päälle, se lämmittää riittävästi. Menee noin tuntia ja jogurtti on . Mutta onneksi sitten eräs tuttuni antoi neuvon, jonka avulla nämä sähläilyni jäivät kertaheitolla muistoiksi vain. Hän nimittäin kertoi valmistavansa jogurttia sähköuunissa niin, että uunissa oli pelkkä valo päällä.


O turkkilaisen jogurtin loppuun laitoin maidon ja tämän seoksen mikroon hetkeksi. Taas näitä nykyajan uusavuttomia jotka valmistaa mukamas mikrolla mitä tahansa. Täyteläisyyttä ja paksuutta rakenteeseen saat käytäämällä maitojauhetta. Useimmiten liian korkea lämpötila on suurin syyllinen jogurtin juoksettumiselle.


Ota ruoka levyltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan, ja lisää jogurtti vasta hieman jäähtyneeseen ruokaan. Myös sekoittamisen kannattaa olla . Viili: Jaa viili kuppeihin. Kaada päälle maito, sekoita vähän. Jäähdytä valmis viili ennen tarjoilua jääkaapissa.


Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Tutkimuskysymys: Tutkimuksen tarkoituksena on vertailla jogurtin valmistusta koneella ja perinteisellä tavalla ilman konetta. Käyttötarkoituksena valmistaa jogurttia täysmaidosta ja bulgarian jogurtista. Seos jaettiin kolmeen lasiin ja siirrettiin esilämmitettyyn uuniin (n. astetta) yön . Pyyhi kalan pinta talouspaperilla.


Jogurtti : Kuumenna maito kiehuvaksi. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita jogurtin joukkoon puolet tillistä ja ruohosipulista. Levitä jogurttiseos kalan pinnalle.


Ripottele pinnalle loput ruohosipulit ja tillit. Tarjoa lisäksi keitettyjä . Valon tulisi pitää uuni juuri sopivan lämpöisenä jogurtille. Tämän jälkeen ota purkki uunista ja sekoita jogurtin sekaan vanilja.


Kotitekoista jogurttia on helppo tehdä itse. Tarvitset lasiastian, emaliastian tai jogurttikoneen. Laita jogurtti jäähtymään jääkaappiin.


Valmistuakseen jogurtti tarvitsee paikan , jossa on tasaisen lämmintä. Näin maito saostuu ja hapantuu helpoimmin, jogurttibakteerien syödessä laktoosia ja muodostaessa maitohappoa. Lähes yhtä helposti sen voi valmistaa myös kotona, tarvitset vain aikaa, maitohappobakteereita ja sopivasti lämpöä. Anna jugurtin hapattua uunissa 6-tuntia tai esimerkiksi yön yli.


Mansikkajogurttia kun ei oikein voi käyttää Tsatsikin valmistukseen. Teitkö juuri noin kuin kerroin, uunissa valo päällä? Mies unohti ostaa kaupasta kermaviiliä ja tarkoitukseni oli tehdä mustikkapiirasta, jossa on kermaviilitäyte.


Jääkaapissa olisi Lindahlin turkkilaista jogurttia, joka varmaan muuten kävisi kermaviilin sijasta, mutta kestääkö se kuumentamista ja paistamista? Pöydällä on liian viileää. Joskus ammoisina aikoina lasten ollessa pieniä tein useinkin jogurttia ja laitoin pönikän yöksi uuniin.


Siellä oli hieman huoneilmaa lämpimämpää. Niin ja se maito pitää lämmittää about kädenlämpöiseksi tai aavistuksen lämpimämmäksi. Ei kuitenkaan kuumaksi asti. Täältä löydät kotitekoisen jugurtin ja DCCC:n ohjeet.


DCCC -juustoa ei ole saatavana Suomesta, siksi mm. Ohjeiden mukaan tehdyssä . Turkkilainen jogurtti on paksua ja täyteläistä maustamatonta jogurttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje