Kuivausrumpu hihnan vaihto

Tässä kuivausrumpua ylhäältä päin ilman suojaavaa muovikansi levyä. Tässä kuulee kuinka puhaltimen joka puhaltaa lämmintä ilmaa laakerit alkaa olla lopussa. Osaisiko joku neuvoa miten kuivausrumpuun saa vaihdettua remmin ( kohtuullisen näppärä teeseitsemies)?


Kone on Whirlpool AWZ865. Takakansi ja yläkansi on helppo avata, mutta remmi kiertää rummun ympäri ja rumpu on takaa kiinni rungossa.

Saako etuosan purettua auki vai pitääkö kone purkaa . Nettopartsin varastossa on yleisimmät hihnat lähes kaikille kuivausrumpumerkeille. Helppo tilata hihnat kuivausrumpuun verkkokaupassamme ja nopea toimitus omasta varaosavarastostamme. Olen käyttänyt AEG:n Lavatherm 6kuivuria jo n. Ainoa mutta iso töinen korjattava vika on ollut se, että hihna , joka pyörittää rumpua on pari kertaa katkennut. Käyttökytkimiä vanhassa kuivurissani on vain aika valitsin ja tai ast.


Katso kuvista kuinka hihna pujotetaan.

Etummaisen siipipyörän irrotus helpottaa hiukan asennusta mutta sitä ei ole pakko irroittaa. Huomioi kuitenkin että siinä on vääränkätinen kierre. Toimitetaan kirjeenä suoraan kotiin.


Mikäli kone antaa vikakoodi n BE. Osta kuivausrumpujen varaosia suoraan AEG:lta. Aidot hihnat, ovet, nukkasuodattimet ja muut osat. Mukana opastusvideo vaihto -ohjeilla. Tarkista sopivuus tarkemmasta näkymästä.


Kuivuri pitää helvetinmoista kolinaa, minkä paikallistin tulevan rumpua pyörittävästä moottorista. Kolina tulee vaimeampana, kun käsin pyörittää moottoria ja hihnan irroituksen jälkeen koitin pyörittää pelkkää moottorin . Mä laittanut hihnan kahdesti, kerran itse jolloin kesti abt vuoden (jotenkin väärin obviously) ja sitten huoltomiehen kanssa, nyt pelannut useita vuosia. Mutta, jos jollain on korjausvinkkiä mm.


Että oliskohan hihna löysällä tai kulunut, sitä ei ole kiristetty kertaakaan, ei se käsivaraisesti löysälle tunnu. Merkillistä sinänsä, että merkin vaihto ei ole tullut mieleen. Nuo laakerit kun on valettu tonne pyörien sisään, niin menee koko rulla vaihtoon.

HELPPO TÄYTTÄÄ JA TYHJENTÄÄ. Erittäin suuri täyttöaukko. Hihnojen kiristys nopeaa, välityshihnapyörän säätö kiristää molempia hihnoja tasaisesti. Häiriönhakuohjelma nopeuttaa vianhakua.


Pyykkikone ja kuivausrumpu alkaisi olla yli vuoden palvelun jälkeen vaihtokunnossa. Pyykkikoneissa ei kai ole tapahtunut mitään mullistavaa edellisen hankintani jälkeen, vai onko jotain mitä kannattaa välttää tai ehdottomasti hankkia? Kuivausrummuissa on tullut uutena lämpöpumpputekniikka, eli vanhan ilman . Mies kurkkasi koneen sisälle ja huomasi vian.


Osti itse parin kympin hihnan ja vaihtoi sen. Ei se rumpu lähde pyörimään,olen kokeillut kyllä. Onko kaikissa kuivausrummuissa hihna ? Jotenkin ymmärsin ettei tässä edes ole sellaista.


Huuhtele hihna aina käytön jälkeen. Pese hihna käsin ajoittain käyttäen pientä määrää mietoa pesuainetta, kuten astianpesunestettä. HUOMAUTUS: Liian suuri määrä pesuainetta voi vahingoittaa hihnaa. Kun kuivaat hihnaa , ripusta se roikkumaan tai aseta se tasaiselle pinnalle.


Hihna vaihdettu muutama vuosi sitten, mutta tarvitsisi hihnan kiristyksen, sillä koneen käytyä lämpimäksi, pitää ikävää ulinaa. Ulinasta tosin ei ole sen suurempaa haittaa, kuin ärsytys - meillä ulissut nyt siitä hihnan vaihdosta lähtien. Ehkä kumi vaan haurastuu jos rumpu ei pyöri riittävästi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje